r
Nosalty Logó

Currys csirkeszárnyleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Currys csirkeszárnyleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1278 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5158 micro
  • β-karotin
    12297 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 459 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    4311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3387.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7670 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    715 micro
  • Kolin:
    566 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    2331 micro
Összesen 2755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    706 micro
  • β-karotin
    1684 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megpucoljuk és jól megmossuk, és 2 l vízben feltesszük főni.
  2. A répákat megpuculjuk és karikára vágjuk. A hagymát apróra felszeleteljük.
  3. Ha a leves felforrt a habját leszedjük és betesszük a répát, a sót, a leveskockát, az ételízesítőt, a szemes borsot és a babérlevelet. Kb. 1 órát főzzük.
  4. Elkészítjük a rántást: az olajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a lisztet és a curryt, kis ideig tovább pároljuk.
  5. A rántáshoz kiveszünk a levesből, jól elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez, még kb. 10 percig összeforraljuk.
  6. Hozzáöntjük a tejszínt és ha szükséges, még ízesítjük.
  7. Kifőzzük a levestésztát.
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4031
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 06.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, de főleg vasárnapi ebédként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konyhaweb oldalán volt egy Currys szárnyasleves recept, az adta az ötletet. Köszönet érte. A leírásban már a saját elkészítést írtam le. A fénykép már kicsit kihűlt állapotában készült, mert majdnem elfelejtettem lefényképezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!