r
Nosalty Logó

Bolognais rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
lona8708
Bolognais rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2068 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 518 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4123.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    589 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 2068 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1201 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, és kicsit megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszereket és kb 1dl vizet. 15-20 perc alatt készre főzzük.
  4. Kivajazott jénaiba/tepsibe fektetjük a tésztát, majd a húst, és a tetejére ismét tésztát.
  5. Összekeverjük a tejfölt, a tojást és a sajtot, majd a tésztára öntjük.
  6. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5111
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
lona8708 1 recept

Nagyon egyszerű, lasagne-t helyettesítő egytálétel. Elfogyott a spagetti tészta itthon, és anyukám javasolta, hogy akkor dobjam be a sütőbe tésztástól mindenestől és süssem meg. Az eredmény szuper lett! Aki szereti az olasz kajákat, akkor ennek sem tud majd ellenállni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek