r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres lazac steak

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Zöldfűszeres lazac steak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 315 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 945 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    356 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat megszabadítjuk a bőrétől és egy szemöldökcsipesszel kihúzogatjuk az egy sor szálkáját.
  2. Az összes alapanyagot összkeverjük egy mozsárban, és befedjük vele a lazacot. Folpack-kal lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
  3. Egy kanál vajat felolvasztunk (vagy olívaolajat használunk), és forró teflonserpenyőben 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a halnak. Fordításnál nagyon kell vigyázni, nehogy eltörjön a szelet.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17534
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldfűszeres lazac steak
Évi néni 1830 recept

Először ettünk lazacot. Nagyon finom, karakteres íze van. Igen ízletes, finom fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!