r
Nosalty Logó

Zöldbabpörkölt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Zöldbabpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1332 micro
Összesen 480 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3464.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    1859 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1690.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    722 micro
  • β-karotin
    3959 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5327 micro
Összesen 1921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát egy kevés sóval a zsiradékon megfonnyasztjuk.
  2. A tűzről kicsit lehúzva megszórjuk kb 1 ek pirospaprikával, elkeverjük, a tűzre visszatéve rádobjuk a kockára vágott húst, átforgatjuk, hozzáadjuk a kisebb kockára vágott, hámozott paradicsomot, zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Fűszerezzük: só, bors, ételízesítő, paprikakrém, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje, lefedjük, és félpuhára főzzük.
  4. Ha a hús elég puha, hozzáadjuk a darabolt, tisztított zöldbabot, felöntjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, belerakjuk a babérlevelet, ha szükséges után ízesítjük, majd lefedve készre főzzük.
  5. Ha kellően megpuhult a hús és a bab is, hozzáadjuk a tejfölt, jól kiforraljuk, majd kevés vízben elkevert keményítővel sűrítjük, szükség szerint.
  6. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 50514
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Ajánló

Én hagyományos kuktában szoktam készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldbabpörkölt
Katharosz 499 recept

Ez egy nagyon régi, jól bevált egytálétel receptem, amit még kezdő háziasszonyként tanultam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk