r
Nosalty Logó

Wellington pulykamáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Wellington pulykamáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Összesen 474 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Összesen 2832 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Összesen 224 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5539 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 474 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.1 g

Zsír

  • Összesen
    179.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3880.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33282 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    80 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2900 micro
  • Kolin:
    1313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33235 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 2832 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2641 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2638 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 224 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és pár evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk.
  3. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe minimum fél órára - ezalatt elkészíthetjük a májat és a tölteléket.
  4. A félóra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta kétharmadát. Hat felé osztjuk, és az előzetesen kivajazott muffinformákat kibéleljük vele. Vágjuk le a felesleget, az aljukat szurkáljuk meg villával, majd 200°C-os sütőben süssük elő 10 percig.
  5. Nyújtsuk ki a maradék tésztát is, és vágjunk ki belőle 6 akkora kört, ami befedi majd a májjal és gombával töltött "pitécskéinket".

máj

  1. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rátesszük a májakat. Ízlés szerint borsozzuk, körbepirítjuk őket, majd félretesszük.

töltelék

  1. A májsütésből hátramaradt zsiradékhoz adunk még egy kanálka vajat, erre jöhet az összevágott rozmaring.
  2. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk-borsozzuk, majd pár percet pároljuk, mielőtt a Worcestershire-szószt, és a mandulát is hozzákevernénk.
  3. Együtt pároljuk még pár percet, majd a serpenyő tartalmát egy vágódeszkára tesszük, és összeaprítjuk.

összeállítás

  1. Az elősütött tésztaaljakba helyezünk egy-egy szelet sonkát úgy, hogy kétoldalt nagyjából ugyanannyi lógjon ki belőlük.
  2. Erre jöhet egy-két evőkanál a gombás töltelékből, majd egy darab elősütött máj. Rákanalazunk még egy kevés gombát, hogy befedje, majd ráhajtjuk a sonka túllógó két végét.
  3. A kerek tésztalapokkal befedjük a Wellington pitéinket. Tojással megkenjük a tetejüket, megszurkáljuk, hogy távozni tudjon a gőz, majd 200°C-os sütőben nagyjából 20 percet sütjük.
  4. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4469
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon elegáns, kicsit átgondolt Wellington-specialitást készítettünk: pulykamájból csináltunk egyadagos húsos pitéket, a gombás tölteléket pedig mandulával dobtuk fel!

Hozzávalók

tészta

máj

töltelék

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek