r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű baguette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Teljes kiőrlésű baguette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 378 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8845.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    5657 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    604.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejen felfuttatjuk, dagasztóba/ kenyérsütőgépbe tesszük,majd az összes folyadékot is (tejszín, joghurt, olajok). Ezt követik a szilárd anyagok (öregtészta, lisztek). 20 percig dagasztjuk, 1 órán keresztül kelesztjük.
  2. Kelesztést követően nyújtódeszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hosszú rudakká formáljuk, bagettsütőbe helyezzük, még fél órát kelesztjük. Tetejét lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a darabosra darált rozspehellyel, bemetsszük késsel a tetejét.
  3. Előmelegített sütőben sütjük, ha kész, rácson hűtjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15256
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljes kiőrlésű baguette
Évi néni 1830 recept

Már mindenféle bagettet sütöttem, de a fiam igazán a rozsost szereti legjobban, ezért úgy gondoltam, beleadok apait-anyait, ne a bolti "söté" kenyeret egye, aminek nem sok köze van a rozshoz, hanem igazit kapjon. Ebből a kenyérből nem kell sokat enni, mert olyan nagy a rosttartalma, hogy bárkinek elég belőle néhány szelet a jóllakáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!