r
Nosalty Logó

Sabich

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Sabich
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 741 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6708.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1068 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1647.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    348 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    1377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    533 micro
  • β-karotin
    5208 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4322 micro
Összesen 2961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot és az uborkát kis kockákra vágjuk, sózzuk, és összekeverjük a citromlével, majd állni hagyjuk.
  2. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk, félretesszük.
  3. A káposztát lereszeljük, sózzuk, és összekeverjük az ecettel, félretesszük.
  4. A padlizsánt egy centis karikákra vágjuk, felhevítünk egy serpenyőt, beleöntünk egy adag olajat, és a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk, félretesszük.
  5. A csemegeuborkát hosszában vékony szeletekre felvágjuk, félretesszük.
  6. A félretett paradicsom és uborka levét leöntjük, hozzákeverjük a finomra vágott koriandert és petrezselymet, hozzákanalazzuk a tahinit, és elkeverjük, majd félretesszük.
  7. Jöhet az összeállítás: a piták tetejét levágjuk, a zsebekbe kenünk egy-egy kanál humuszt, erre jön a sült padlizsán, a karikázott főtt tojás, a csemegeuborka, egy adag káposzta, egy adag paradicsomos-uborkás saláta, majd végül egy kevés mangószósz.
  • Receptkönyvben: 263
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 29848
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 06.

Receptkategóriák

Tel Aviv egyik kedvenc szendvicse, rengeteg zöldséggel és közel-keleti ízekkel telepakolva. A mangószósz receptjét itt találod.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!