r
Nosalty Logó

Orosz krémtorta AC Milan módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Orosz krémtorta AC Milan módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 465 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    158.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7857.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    1951 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    2653 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    859.5 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1766 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1751 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2943 micro
Összesen 5567 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétszedjük, különvesszük a fehérjét és külön a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot a tojássárgákkal jól kikeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a vízzel alaposan összedolgozzuk.
  3. Végül a tojásfehérjehabot kanalazzuk óvatosan bele.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában kb. 25-30 percig sütjük.

A krémhez

  1. 6 egész tojást egy fémedénybe teszünk, hozzáadunk 20 dkg cukrot, 3 dl tejet és fél rúd vaníliát, majd az egészet egy olyan lábasba tesszük, amiben annyi víz van, hogy az edény, amit beleteszünk, beleérjen a vízbe, és így jó sűrűre főzzük, de közben állandóan kell keverni (az eredeti recept habverőt ír).
  2. A 2,5 dkg zselatint 1,5 dl tejbe belekeverjük, és addig melegítjük, amíg elolvad a zselatin (ne forrjon a tej!). Ha elolvadt a zselatin, beleszűrjük a krémbe.
  3. A tűzről levesszük és kevergetjük, míg ki nem hűl. Amikor már csak langyos, akkor hozzáadunk 3 dl kemény habbá vert tejszínt.
  4. Hideg helyre tesszük, és gyakran kevergetjük (ne álljon össze, de már kezdjen keményedni a krém), csak akkor tesszük a tésztába.
  5. Fondant bevonattal és ételfestékkel díszítjük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3082
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A dekoráláshoz remek kézügyességen kívül kb. 60 dkg fondantra és ételszínezékre lesz szükség. A fekete szín előállításához én egy szem széntablettát porrá őröltem, és 2-3 csepp alkohollal feloldottam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!