r
Nosalty Logó

Narancsos krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Narancsos krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 570 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1571 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    276 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 3429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta egy klasszikus piskóta alap. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd rászitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Picit még édesítünk rajta, és óvatosan belekeverjük a tojáshabot is (csak elnagyolt mozdulatokkal, nehogy "összetörjön" a tészta). Sütőpapírral bélelt formába öntjük, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük (sűrűn kell ellenőrizni a tésztát, mert hamar megég).
  2. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. Az egyik narancs héját lereszeljük, a másikét pedig zöldséghámozóval megpróbáljuk minél szebben leválasztani (ez a legnehezebb része az egész sütinek). A héjdarabokat késsel vékonyan felszeleteljük és egy tányéron a hideg tűzhelyre tesszük (a kihűlő sütő hője ugyanis szépen "felpöndöríti" őket). A mascarponét összekeverjük a maradék édesítővel, és a narancs lereszelt héjával. Ezután a narancsok levét kifacsartjuk. Ha zselatin fixszel dolgozunk, akkor az is mehet bele a krémbe, én zselatint használtam, amit feloldottam a narancslében (mikróban fél percig melegítettem, majd megvártam míg felolvad). A tejszínből 4 dl-t felverünk, és belekeverjük a mascarponét. A krémet hűtőbe tesszük.
  3. A maradék 1 dl tejszínt felforraljuk, és felolvasztjuk benne a csokit (picit lehet rajta édesíteni ízlés szerint). Ezután összeállítjuk a tortát. Fontos, hogy helyezzük vissza a tortagyűrűt, és abba rétegezzük a süteményt, így nem folyik el. A piskótára szépen rákanalazzuk a krémet, majd a tetejére "márványoztam" a tejszínes csokit. A tetejére jöhet a szárított narancshéj, majd az egészet hűtőbe tesszük néhány órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2676
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A torta születésnapra készült, de bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét! :) Nem a legkalóriaszegényebb desszert, de mikor ne kényeztesse magát az ember, mint ünnepi alkalmakkor! :) Igaz téli, melengető desszert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!