r
Nosalty Logó

Muszaka light

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muszaka light
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Összesen 1996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Összesen 65 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6933.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    2620 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2583.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    808 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3066 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    13586 micro
Összesen 1996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Elkészítés

Darált hús elkészítése

  1. Az apróra vágott vöröshagymához adjuk a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat, és egy lábosban az olívaolajra dobjuk. Nem kell pirítani a hagymákat, rögtön tehetjük hozzá egy kavarás után a darált húst.
  2. Megsózzuk, hozzátesszük a szegfűborst és a babérleveleket, majd a kockákra vágott paradicsomokat, a vörösbort.
  3. A húst készre főzzük (elfőzzük a levet).

Zöldségek előkészítése

  1. A padlizsánokat és a cukkinikat vékony szeletekre vágjuk (győződjünk meg, hogy nem keserűek a zöldségek).
  2. A cukkinikat olívaolajjal bekent, sütőpapíros tepsibe fektetjük, és a sütőbe rakjuk, amíg a nedvességét elveszítik. Vigyázzunk, hogy meg ne égjenek. Lehet serpenyőben is csinálni.
  3. A szeletelt padlizsánokat megforgatjuk zabpehelylisztben.

Besamel helyett, összeállítás

  1. A tepsiben elkezdjük a rétegezést. Egy pici olívaolajjal kikent tepsibe először a padlizsánokat fektetjük le, majd jöhet egy adag elkészített darált húst, majd a cukkinik és a feta sajt. Újra padlizsán, hús, cukkini, feta sajt. A padlizsánrétegeket meg lehet egy nagyon-nagyon picit sózni (én nem sóztam, mert a feta sajt kellőképpen sós, mindenki szája íze szerint tegyen).
  2. Az utolsó mozzanat, hogy a joghurtot egy kicsi sóval, a tojásokkal összekeverjük, és leöntjük az egész egyveleget.
  3. Az első fél órában alufóliával letakart tepsiben sütjük a muszakát, majd a második fél órában már anélkül. Az utolsó 10 percben, amikor a szaft már nem rotyog az egész tetején, reszelt sajtot szórunk a tetejére, és innentől kezdve, ha van grillfokozat a sütőben, azzal sütjük tovább. Ha egy nagyon picit állt, könnyebb szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9715
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vendégeink, akiket vacsorára vártunk, mind a ketten diétáznak. Így a krumplit és a besamelt ki kellett hagynom a receptből, de így is szuperül sikerült, nagyon finom lett a végeredmény.

Hozzávalók

Darált hús elkészítése

Zöldségek előkészítése

Besamel helyett, összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!