r
Nosalty Logó

Lucskos káposzta 6. - tejszínes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Lucskos káposzta 6. - tejszínes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 348 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    852 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    3684.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    915 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1740 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a darabokra vágott húst.
  2. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és megfonnyasztjuk.
  3. Sózzuk, a fűszerekkel meghintjük, kivéve a borsikafűt.
  4. Kevés vizet aláöntve, a húst félpuhára pároljuk.
  5. Közben apróra vagdaljuk a káposztát, majd hozzátesszük a húshoz.
  6. A fokhagymát apróra vagdossuk, és ezt is belekeverjük.
  7. Felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt puhára főzzük.
  8. A tejszínhez adjuk a lisztet, csomómentesre keverjük.
  9. Ezzel sűrítjük be az ételt. Felforraljuk, és a borsikafűvel meghintjük.
  10. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10381
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 06.

Ajánló

A borsikafüvet, mivel főzéskor keseredik, csak a legvégén adjuk hozzá. A tejszín selymessé teszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egyik kedvenc étele volt ez az egytálétel. Ő nem tejszínnel készítette, csak tejföllel és tejjel. Én már modernizáltam kissé!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek