r
Nosalty Logó

Lazacos-garnélás pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lazacos-garnélás pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 850 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 230 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3722.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 850 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14890.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    10711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2136 micro
Összesen 3394 kcal
  • 11% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy fél bögre (1,5 dl) cukros, langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. (Én erre a célra a cserépkályha tetejét választottam.)
  2. A felfuttatott élesztőt hozzáöntjük a liszthez, megszórjuk 2 ek sóval, 2 ek cukorral, és az olajjal, majd összegyúrjuk.
  3. Ahhoz, hogy kellően lágy tésztát kapjunk adjunk még hozzá egy kis meleg vizet.
  4. Tegyük félre meleg helyre, és legalább fél órát kelesztjük.
  5. Addig a feltéthez szükséges hozzávalókat előkészítjük.
  6. Feldarabolunk egy kis lazacot, megtisztítjuk a garnélát, a zöldségeket felaprítjuk.
  7. A szószhoz összekeverjük a krémsajtot a tejföllel, 1-1 tk friss, aprított vagy szárított fűszert szórunk bele, és a darabolt fokhagymával elkeverjük.
  8. Amikor megkelt a tésztánk, kinyújtjuk számunkra kedvező nagyságúra (én szeretem a kisebb alakú pizzákat), megkenjük a szósszal, ráhelyezzük a cukkini és paprika csíkokat, lefedjük jó sok parmezánnal, majd következnek a lazacdarabok és a garnélák.
  9. Be a sütőbe és maximális hőfokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 9421
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Ajánló

Az én bevált módszerem: A sajtot sosem a tetejére helyezem, krémessége, és nyúlósága akkor az igazi, ha a feltétek közé, vagy a szószra szórjuk. Legalábbis én így szeretem. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bizonyára sokunk a vasárnapot engedékenyebben éli meg, mint minden más napot a héten. Ilyenkor jönnek az ágyban, kanapén nassolható finomságok, a laktató, filmnézős vacsorák. Főleg, ha egy átmulatott éjszaka után ki sem akarunk mozdulni a plédek és takarók fogságából. Igen, velünk sokszor előfordul még, hogy kiéljük magunkat, és egy kis ínyenc habzsi-dőzsire fáj a fogunk. A pizza elengedhetetlen eleme egy ilyen napnak, estének, és igazán egy jó film társaságában ízletes. Nálam a pizza legyen vékony, krémes-szószos, olvadós-sajtos. Akár paradicsomos alapú, akár krémsajtos-tejfölös. Egy egyszerű tészta, amit korlátlanul felöltöztethetünk.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!