Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé 6. recept

hozzászólások (44)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 593 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 2371 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 43 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (44)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kulcsarpisti
kulcsarpisti / kulcsarpisti Fri, 2014-12-19 15:38

Nos megint egy ékes példája a nem is igazán akarak fűzninek. Miért is? Mert mindegy, hogy kocka vagy sűrítmény, ízfokozót szintetikus szinezéket és tartósítószert tartalmaz. Nem értem miért nem lehet félkilóval több apróhalat venni és azt átpaszírozni. Ja értem mert az nemtartalmaz műdolgokat.

laraed
Edit / laraed Sat, 2014-12-20 22:28

Hát "fűzni" tényleg nem igazán akarok :) Boldog Karácsonyt :)

Gabcsi1984
Gabcsi1984 Fri, 2013-12-20 11:47

Halászlésűrítmény alatt ugye nem a halászlékockát érti?! Mert a hozzávalóknál csak előbbit olvastam...de gondolom ezek szerint mindkettő kell bele...?!

laraed
Edit / laraed Thu, 2013-12-26 21:59

Kedves Gabcsi ! A halászlé sűrítmény az valóban nem ugyan az mint a halászlékocka. Mindkettőből kell bele rakni. Sajnos már nem az első eset , hogy lemaradtak hozzávalók a recepteknél mióta átalakult a nosalty.Megpróbálom javítani:) üdv Edit

genyanett
genyanett Sat, 2013-10-05 00:32

Halászlébe zsíron dinsztelni a hagymát?
BRRRRR...... bajai vagyok.

laraed
Edit / laraed Thu, 2013-10-10 16:35

Ezt már kitárgyalták lentebb :)) Én így készítem ! BRRRRR :))) Üdv Edit

pergamon
pergamon Sun, 2012-11-18 23:38

Szia!

Köszi, ez egy egyszerű jó kis recept, mármint a halászlé receptje, nincs túl okoskodva, így fogom elkészíteni.

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-11-19 14:25

Kedves Pergamon ! Remélem ízleni fog :)) Csak azért vigyázz , mert amit ajánlottál
az egy egyszerű jó kis PILÓTA JÁTÉK , ami ha jól tudom törvénybe ütköző !!!!!!És akit ez miatt lecsuknak egy darabig nem eszik ilyen halászlét :)))))) Üdv Edit

adina
adina Mon, 2012-06-04 09:48

Csak azert rosszat irni egy receptre mert nem ismerjuk ,nem tul jo otlet. Sok olyan recept van amit sokfelekeppen keszitenek.Azert meg jo lehet.Akinek meg nem tetszik az nem kell ,hogy megfozze.

laraed
Edit / laraed Mon, 2012-06-04 12:53

Kedves Adina ! Vannak ilyen emberkék akik egy semmit jelentő név , vagy ne adj Isten , egy cica mögé bújva osztja az észt. Nincs is ezzel semmi baj , mert véleménye neki is lehet , de modor is kellene mellé . Ide akik felteszik receptjeiket azért teszik , mert szeretnék megosztani másokkal az általuk ismert receptek alapján főzött ételeket . Valószínű , hogy nem mindenkinek fog tetszeni , de ez nem baj , mert különböző az ízlésünk ! Akinek tetszik főzze meg akinek nem az lapozzon tovább Üdv Edit

idppp
idppp Sun, 2011-12-25 00:39

Gratulálok! Jó egészséget kívánok neki és anyukájának! Legyen sok örömük egymásban! Péter

idppp
idppp Sat, 2011-12-24 19:33

Kedves Laraed!
Kegyed olvasásértési zavarban szenved! Én soha nem írtam senkiről, hogy gazember! Már más felületes olvasók is átvették ezt a - egy sértődött ember által használt - pongyola fogalmazást. Ez egy közismert mondás, ha még nem hallották volna! A disznózsír használata nem tartozik az "ahány ház, annyi szokás" kategóriába! Vannak alapvető, elemi dolgok melyek egy étel elkészítésénél nélkülözhetetlenek vagy nem szabad használni, mert tönkreteszik vele az adott, egyébként, finomságot. Halászlé esetében pl. még ilyen íratlan törvény az is, hogy csukát, a vad íze miatt, nem teszünk a halászlébe, sem a dunaiba, sem a balatoniba, sem a tiszaiba! Megjegyzem, az ecet sem a halászlé fűszere... Ezeket, persze, nem muszáj betartani, lehet bele lókolbászt is főzni, de azt már nem halászlének hívják! Boldog karácsonyt kívánok a NoSalty minden kedves olvasójának, készítőjének!

laraed
Edit / laraed Sat, 2011-12-24 23:20

Kedves Idppp! 1 Nem vagyok kegyed ! 2 értem amit olvasok, csak kicsit ironikusan magamra vállaltam a gazemberséget:))))) 3. Még sértődött sem vagyok , ezzel engem nem lehet megsérteni , főleg most , hogy hétfőn 31 hétre megszületett a kis unokám / 1780 gr 43 cm - vel / , de egészséges , csak híznia kell :)))))))Úgy , hogy nincs most olyan dolog amivel akárki is megtudna sérteni :)))) 4 Nem állítottam , hogy ez az eredeti halászlé csak megosztottam , hogy én hogyan készítem az általunk halászlének nevezett borzadványt. Akinek tetszik elkészíti akinek nem az nem. Ennyi ! Nem kell ezt tovább bonyolítani :))) Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

zafirov
zafirov Fri, 2011-12-23 22:42

Tarackos!
Csatlakozom, ha ezt én így készíteném és ilyet raknék a férjem elé már rég elvált lennék és nem lenne kinek halászlét főzni :-(( Azonban mint tudjuk kinek a pap kinek a papné. Boldog Karácsonyt mindenkinek! :-))

Frenky
Frenky Sat, 2011-12-24 23:39

Nagyon szerethet a férjed , ha egy étel miatt / akár jó , akár rossz / elválna tőled DDDDDDDDDDDDD Ezzel nem dicsekednék !!!!!

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 22:52

Kedves Zafirov ! Akkor semmi kép ne főzd meg a Férjednek ,mert úgy is sok az elvált ember:))) Csak az a bibi , hogy az én férjem meg nagyon szereti ! Most akkor mit tegyek??????????????:)))))))))))))))))))) Boldog Békés Karácsonyt! Üdv Edit ui: Esetleg ismeritek azt a mondást , hogy a puding próbája az evés ????

zafirov
zafirov Fri, 2011-12-23 23:01

Kedves Iaraed!
Megnyugtatlak, hogy eszem ágában sincs paradicsom levest főzni halászlének álcázva. Örülj neki, hogy a te férjed ezt szereti, biztos még nem evett jobbat, és meg van győződve róla, hogy ez az igazi.
Ami a puding próbát illeti , mellőzném a gyomorrontást. Az ecetet meg meghagyom a savanyúságba.
ui: nálunk itt a duna parti horgászoknál halból készül a halászlé és nem paradicsom konzervből, az ecetet meg a savanyúságba használjuk.
üdv.

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 23:11

Kedves Zafirov ! Nem állítottam , hogy ez az igazi halászlé! Valószínű , hogy a Tied , és a másik emberke halászleve az igazi ! Versenghettek az igazi halászlé főző címért . A férjemet meg nem kell féltened nem fog depibe esni ha nem az igazi halászlevet eszi , hanem csak ilyen gazembereset:))))))))))))))) Üdv Edit

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 22:50

Kedves Tarackos ! Nem , lekvárt azt nem szoktam beletenni. Azt , mármint a lekvárt / áfonya / nagyon szeretem a rántott sajt mellé. Próbáld ki Te is:)))) Üdv Edit

juno
juno Fri, 2011-12-23 12:11

Én ugyan paszírozok,...stb., de én is teszek bele zsírt és a receptet egy "oreg halásztól" kaptam már vagy 30 éve és mindenkinek nagyon izlik......,az a gazember, aki gazemberezik :-))))
Boldog Karácsonyt,............nálunk is ez a menu....

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 16:00

Kedves Juno ! Szerintem sok gazember van aki tesz bele zsírt :)))) Nem kell foglalkozni az ilyen hozzászólásokkal. Én is Boldog Békés Karácsonyt kívántam neki :)) De azért az, hogy borzalom lenne ez a halászlé azért az túlzás:)) De nem baj, lelke rajta , hogy így fogalmazott:))) Neked is Boldog Békés Karácsonyt! Üdv Edit

jucus35
jucus35 Thu, 2011-12-22 12:55

szia én is így készítem a halászlét és én is teszek bele zsírt úgy hogy nem csak te én is egy gazember lennék?:):) a kedves hozzászóló biztos nem ismeri a közmondást ( ahány ház annyi szokás) Boldog Karácsonyt Kívánok :)

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-12-22 21:31

Kedves Jucus ! Üdv a GK-ban /gazemberek klubjában / :)))Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2011-12-21 08:51

Biztosan finom, de zsírt én sem tennék bele, hiszen a halnak azt az igencsak enyhe ízét nem szabad zsírral felülírni.....

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-12-22 12:35

Kedves Szuszi ! Biztosíthatlak , hogy finom:)) Tudom , hogy az eredeti halászlébe nem raknak zsírt , de mi így szeretjük. Próbáld ki zsír nélkül:)) És még gazemberberek sem vagyunk ahogy azt a kedves előző hozzászóló írta :))))))) BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT Üdv Edit

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2011-12-22 15:24

Kedves Edit !
Így van...ahány ház annyi szokás :-) Én zsír nélkül főzöm és "kicsit másképp" Nekünk az jön be. Valószínűleg nem biztosítanálak affelől, hogy Neked ízlene. Boldog Karácsonyt kívánok!
üdv Jolán

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-12-22 21:27

Kedves Jolán ! Én biztos vagyok benne , hogy ízlene nekem a Tied:)) Sokféle halászlét ettem már és még eddig mindegyiket megtudtam enni. Volt amelyik kevésbé ízlett volt amelyik jobban , de mind ehető volt:)) Üdv Edit

idppp
idppp Mon, 2011-12-19 18:29

Ez nem halászlé, ez csak nyomokban hasonlít rá! Aki zsírt tesz a halászlébe, az egyéb gazemberségre is képes!
"elkészítettem:100 alkalommal" Hol? Remélem nem vendéglátóhelyen?Jó volna tudni, hogy ezt a borzalmat messzire elkerüljük! Ilyen szörnyűséget a receptek közé feltenni merénylet a Magyar Konyha ellen...

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2011-12-23 18:50

Tökéletesen igazad van!Aki így főzi a halászlét az képes olajjal főzni a pörköltet és piros arannyal meg gulyáskrémmel a gulyáslevest!Lehet még egyéb gyalázatra is.....

laraed
Edit / laraed Fri, 2011-12-23 23:02

Atya Úr Isten ! Nézd át a receptjeimet nem igen főzök olajjal , piros arannyal , és gulyás krémmel sem. Aki meg azzal főz az biztos szereti, és másnak ahhoz semmi köze:))Nekem se, meg Neked se:)) Nagyon egyedül lehetsz a stílusod miatt így karácsony táján , hogy a receptjeim közt böngészel ,és sértegető mondatokkal halmozod el őket. De el kell , hogy szomorítsalak nem tudsz ezzel megbántani. :))))Végre egy kis izgalom:)) Üdv Edit

puszatla
puszatla Fri, 2011-12-23 16:20

Kár, nagy kár hogy ilyen stílusban is írnak emberek. Kíváncsi lennék mit produkálsz a konyhádban... vagy mégsem.. Zsír a hagyma dinszteléséhez szükséges, amit nem úgy kell elképelni hogy kilószám adja hozzá a házi asszony. No de ahány ház annyi szokás, akinek nem tetszik nem tesz bele, viszont stílusodon lehetne mit változtatni.
Sok receptet kipróbáltam, kiváló oldal és szerkesztői nem érdemlik meg azt amit te leírtál. Karácsony ide, karácsony oda --- szégyellheted magad!
Kellemes ünnepeket!

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-12-20 22:39

Kedves idppp ! Akkor én marha nagy gazember vagyok :)) Bevállalom :)) Ne félj nem kell ilyen borzalmat enned sehol , mert nem szeretném gazemberségbe vinni a Te szent gyomrodat:)))))))))))))))) Boldog Békés Karácsonyt Neked , így Karácsony táján :))))))))) Üdv Edit

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2011-12-23 18:53

Ez tényleg csoda!Csoda,hogy valaki megeszi...Köszönő viszonyban sincs a halászlével.

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-12-18 19:21

Kedves Sanyaséf ! Megcsináltad , és ez után állítod ,hogy csoda , vagy elég a képzelő erőd , és tudod ,hogy milyen finom?:))) Mi nagyon szeretjük az biztos. Főleg ha jó erős , és jó forró . Karácsonykor ez lesz a menü nálunk :))) Boldog Békés Karácsonyt ! Üdv Edit

593
ponty 1 kg
pontyfej 50 dkg
haltej/halikra 50 dkg
vöröshagyma 5 nagy fej
disznózsír 5 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
hal alaplé 3 dl
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 100 g
cseresznyepaprika 6 db
víz 2 l