r
Nosalty Logó

Falafel Zsuzsamama konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Falafel Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 495 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4770 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1413 mg
  • Nátrium
    2190 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    784 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2565 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2428 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4439 micro
Összesen 1986 kcal
  • 12% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Aprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával, a kenyérbéllel.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és az evőkanál korianderlevelet és petrezselyemzöldet.
  3. Teszünk bele sót és borsot. Ezt is összedolgozzuk a géppel. Ezután tálba szedjük, és morzsával is dolgozzuk el, hogy megfelelő állagú legyen a masszánk.
  4. Kis golyót formázunk belőle nedves kézzel.
  5. Forró olajban megsütjük néhány perc alatt, hogy mindkét oldalon jól átsüljön. Itatós papírra szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék, majd salátát vagy mártogatóst, párolt rizst kínálunk mellé azon forrón.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21119
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Falafel Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

Nagyon egészséges étel, de nem csak vegáknak. A receptet bátran ajánlom, mert azt olvastam, hogy konzervből nem lehet készíteni. Ez tévedés, mert lehet. Itt a bizonyíték. Igaz, hogy kötőanyag van benne, de pontosan ettől lesz jó. A Lidl-ben vásároltam a csicseriborsót, és tökéletes lett belőle a falatka fasírtgolyó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!