r
Nosalty Logó

Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krankovics Bé
Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 895 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    259.4 g

Zsír

  • Összesen
    211.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9291.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    2456 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3522 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4896 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1008 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    46658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3585 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a kivajazott tepsi aljára tesszük, közé szórjuk a megpucolt fokhagymát, meghintjük a majoránnával, valamint sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben a karajszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, és szintén sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán. Ezután a tepsibe kerülnek.
  3. A főzőtejszínt a tepsi aljára öntjük, a reszeltsajt-keverék felét a tetejére szórjuk.
  4. Lefóliázva, 170 fokra előmelegített sütőben egy óráig sütjük, majd a fólia levétele után rászórjuk a maradék sajtkeveréket, és még 20 percig sütjük.
  5. A kész ételt friss petrezselyemlevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 401
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 104
  • Össznézettség: 36273
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édeskrumpliágyon sült sajtos karaj
Krankovics Bé 2 recept

Szeletelt sertéskarajból és édesburgonyából gyorsan valami egyszerűt? Ez jött össze...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek