r
Nosalty Logó

Édesburgonya-rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Édesburgonya-rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2036 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    993 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    9247 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 340 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    145.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5959 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1336 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    55481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2036 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3899 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, megpucoljuk, és vékony karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a hagymát megpucoljuk és vékony karikára vágjuk.
  2. Egy tepsit kivajazunk, leteszünk rá egy sor krumplit úgy, hogy teljesen lefedje az alját.
  3. Rászórunk egy adag hagymakarikát, sózzuk, borsozzuk, és ráteszünk 1-2 levélke kakukkfüvet. Megszórjuk reszelt sajttal, majd ráöntünk egy kis tejszínt. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Fontos, hogy krumplival zárjuk a sort.
  4. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
  5. Alufóliával letakarva, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Ha száraznak éreznénk, öntsünk alá még egy kis tejszínt. Fél óra múlva vegyük le róla a fóliát, és még 20 percig süssük, míg a krumpli megpuhul, és a sajt roppanósra sül. Vegyük ki a sütőből, és pihentessük 20 percet szeletelés előtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 529
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 55012
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szuperegészséges őszi egytálétel vagy köret szárnyasok mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!