r
Nosalty Logó

Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lolaci
Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 7001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Összesen 177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    101 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    859 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 1751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    303.4 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6793.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    487 mg
  • Kálcium
    888 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    3435 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1132 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2625 micro
Összesen 7001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    52 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A csirkepaprikáshoz

  1. A csirkehúst jól megtisztítjuk, megmossuk (a bőrét rajta hagyom, így jobb ízű lesz).
  2. Felvágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát.
  3. Az olajba tesszük, megfonnyasztjuk
  4. Hozzáadjuk a csipet borsot, a pirospaprikát, jól összekeverjük.
  5. Beletesszük a csirkehúst, átforgatjuk.
  6. Hozzáadjuk a megmosott paradicsomot és paprikát.
  7. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi és megsózzuk.
  8. Lassú lángon puhára főzzük.
  9. Összekeverjük a 2 ek lisztet és a 2 ek keményítőt és hozzáadjuk a tejfölhöz, majd csomómentesre keverjük.
  10. Hozzáadunk egy kis hideg vizet és az egészet keverés közben beleengedjük a csirkepörköltbe.
  11. Újraforrásig hagyjuk rotyogni, majd lekapcsoljuk.
  12. A nokedlihez összekeverjük a hozzávalókat és forró vízbe szaggatjuk, majd 1 -2 percig főzzük és szűrővel kiszedjük. Leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és egy tálba rakjuk.
  13. Tálaláskor a csirkepaprikás tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11405
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 24.

Ajánló

A habaráshoz azért adok keményítőt, mert így kevesebb liszt kell és az étel ízét nem befolyásolja!    

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkepaprikás 5. (fokhagymás)
Lolaci 9 recept

A nokedli készítését ily módon drága Anyósomtól tanultam és valahogy így mindenkinek jobban ízlik.   

Hozzávalók

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek