r
Nosalty Logó

Citromos túrótorta Atis módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrótorta Atis módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz (3 tojásos)

A 2. piskótalaphoz (2 tojásos)

A 3. piskótalaphoz (3 tojásos)

A túrókrémhez

A citromkrémhez

Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz (3 tojásos)

A 2. piskótalaphoz (2 tojásos)

A 3. piskótalaphoz (3 tojásos)

A túrókrémhez

A citromkrémhez

Összesen 6229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az 1. piskótalaphoz (3 tojásos)

A 2. piskótalaphoz (2 tojásos)

A 3. piskótalaphoz (3 tojásos)

A túrókrémhez

A citromkrémhez

Összesen 244 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.8 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7870.6 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1796 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2911 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    490 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3019 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 6229 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Az 1. piskótalaphoz (3 tojásos)

A 2. piskótalaphoz (2 tojásos)

A 3. piskótalaphoz (3 tojásos)

A túrókrémhez

A citromkrémhez

Elkészítés

Az 1. piskótalaphoz (3 tojásos)

  1. A tojásokat tálba ütjük, és forró vízzel robotgéppel 1 perc alatt habosra keverjük. Majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót, majd 2 percig tovább keverjük a robotgéppel.
  2. Közben a lisztet, sütőport és a pudingot összekeverjük, majd a tojáskrémbe keverjük. A tésztát 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, és elsimítjuk.
  3. A 3 tojásos piskótalapból kettőt, a 2 tojásos piskótalapból egyetsütünk. A 3 tojásoslapoksütési ideje (külön-külön) 30-35 perc, a 2 tojásosé 15-20 perc.
  4. A túrókrémhez az 1 - 1,5 dl habtejszínt robotgéppel felverjük, amíg kemény hab nem lesz belőle. Majd hozzáadjuk a túrót, a porcukrot, a tejfölt, a habfixálót, a citromhéjat, a citromlevet, és robotgéppel összedolgozzuk. (Zselatin nem kötelező bele, de én 300 ml forró vízbe tettem 4 mokkáskanál zselatin, majd lehűtöttem, és beletettem.)
  5. Citromos krémhez a habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és robotgéppel összedolgozzuk.
  6. Az egyik 3 tojásos tésztára rákenjük a túrókrém felét, valamint a citromos krémből húzunk egy vékony réteget a túrókrémre. Erre kerül a 2 tojásos kakaós tészta, amire rákenjük a maradék túrókrémet, valamint erre is húzunk egy vékony citromkrém réteget. Erre pedig rákerül a harmadik tészta. A maradék citromos krémmel megkenjük a torta oldalát, tetejét, valamint reszelt citromhéjjal díszítjük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19983
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesapám 50. szülinapjára készítettem!

Hozzávalók

Az 1. piskótalaphoz (3 tojásos)

A 2. piskótalaphoz (2 tojásos)

A 3. piskótalaphoz (3 tojásos)

A túrókrémhez

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!