Szőlőcukor

Szőlőcukor

Leírás

A szőlőcukor (glükóz) a leggyakoribb szerves molekula a Földön, megtalálható gyümölcsökben, a mézben sőt a vérben is. A szőlőcukor kulcsfontosságú az emberi szervezet energiatermelésében, ez sejtjeink legfontosabb tápanyaga. Ez a legegyszerűbb szénhidrát, ami könnyen és gyorsan szívódik fel, szervezetünk miden szénhidrátot szőlőcukorrá bont le végeredményben. Éppen ezért a közvetlenül szervezetünkbe jutó szőlőcukor hirtelen energiaforrás szervezetünknek, ami rendkívül gyorsan felszívódik, így kevésbé terheli meg a lebontó enzimeket. A szőlőcukor növeli az agyi funkciókat és kedvező hatással van a szívműködésre is. Színtelen és állaga kristályos, melegítés hatására elbomlik, vízben kitűnően oldódik, édesítő hatása kissé talán még felül is múlja a répacukorét. A szőlőcukrot sütéshez és főzéshez egyaránt nyugodtan használhatjuk, mindennapi fogyasztásra alkalmas. Kétséges, hogy valóban ajánlott-e a szőlőcukor fogyasztása diétázóknak, mert egyes kutatások szerint éppen gyors lebomlása miatt a szervezet hajlamos a felesleget zsírrá alakítani. Cukorbeteg számára fogyasztása tilos, mert először hirtelen megnöveli a vércukorszintet, ami a szőlőcukor felszívódása után a kiinduló szint alá eshet vissza.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Szőlőcukor

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

90 g

víztartalom

0 g

gramm szőlőcukor?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

cukor

90 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!