r
Nosalty Logó

Vaddisznómáj pástétom

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaddisznómáj pástétom
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A pástétomhoz

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A pástétomhoz

Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A pástétomhoz

Összesen 146 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    935 micro
  • β-karotin
    2284 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.8 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1622 mg
  • Nátrium
    2262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1261.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2640 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    802 micro
  • α-karotin
    7484 micro
  • β-karotin
    18273 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1456 micro
Összesen 2804 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    956 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pástétomhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A májat hideg vízbe áztatjuk, és addig cserélgetjük a vizet, amíg a vér ki nem ázik belőle.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és karikára vágjuk, majd egy tepsi aljára helyezzük őket.
  3. A kiáztatott májat jól besózzuk és borsozzuk, meghintjükkakukkfűvel, majd a zöldségekre helyezzük.
  4. A májat bacon szalonnával lefedjük.
  5. A babérlevelet is a zöldségágyra helyezzük.
  6. Az egészet enyhén meglocsoljuk olajjal, majd 180°C-os előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Késsel ellenőrizzük, hogy a máj átsült-e. Ne legyen véres, de ugyanakkor ne is süssük túl, mert akkor kemény lesz az állaga és megkeseredik az íze.
  7. Ha megsült, hagyjuk egy kicsit kihűlni a májat. A máj tetejéről vegyük le a megsült bacont, majd a tepsi tartalmát (zöldségek, máj) botturmix segítségével pépesítsük. Adjuk hozzá a konyakot és a vörösbort, jól keverjük össze.
  8. A tejszínbe áztassuk be a zselatin lapokat. A tejszínt és a zselatint is dolgozzuk a masszához, továbbá dolgozzuk bele az aszalt szilvát és a gombát is.
  9. Kóstoljuk meg, és ha kell sózzuk, borsozzuk.
  10. Az őzgerincformát béleljük ki a sült baconnel, majd öntsük bele a masszát. (A máj mennyisége annyi volt, hogy 2 őzgerincforma is megtelt.)
  11. Az egészet zárjuk le a piskótalappal.
  12. A formát tegyük egy éjszakára a hűtőbe, másnap borítsuk ki a pástétomot egy tálba.
  13. A piskóta elkészítése:
  14. A tojásokat szétválasztjuk.
  15. A cukrot a sárgájával jól kikeverjük, a fehérjét kemény habbá verjük.
  16. A sütőport a liszttel elkeverjük, majd a lisztet a cukros tojássárgához adjuk.
  17. Jól összedolgozzuk, majd a habot lazán belekeverjük.
  18. Vagy kivajazott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon, légkeverésen, 25-30 perc alatt arany színűre sütjük.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18517
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 05.

Ajánló

Pirítós, bagett, cabernet savignon

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadászoktól kaptam a vaddisznómájat, és valami különleges pástétomot szerettem volna készíteni belőle. Szerintem jól sikerült.

Hozzávalók

A piskótához

A pástétomhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek