r
Nosalty Logó

Négy M süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andrica
Négy M süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Összesen 10517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Összesen 359 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1089.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 877 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    732.6 g
  • Telített zsírsav
    235 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    2510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13077.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    5421 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1750 mg
  • Foszfor
    5090 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828.6 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3072 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3009 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 10517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet a szódabikarbónával és a mákkal elkeverjük, és félretesszük. A mandulapelyhet megpirítjuk egy serpenyőben, vigyázzunk, hamar pirul! A vajat a cukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, amikkel még jó alaposan, majdnem habosra keverjük. Ebbe a keverékbe öntjük a mákos keveréket, és jól kidolgozzuk.
  2. A lecsepegtetett meggyet megszórjuk egy kis liszttel, összeforgatjuk, és óvatosan a masszába keverjük. Egy nagyobb tepsit kivajazunk és kilisztezünk, amelybe belekanalazzuk a mákos tésztamasszát, és gyengéden elsimítjuk a tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőbe, a középső rácsra tesszük, és légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük, ekkor tűpróbát végzünk, és ha már nem ragad, akkor elkészült a tészta. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  3. A krémhez a hidegen elkészíthető vaníliás pudingot elkészítjük recept szerint (én házi krémes krémport használtam egy fél zacskóval, de a vaníliás puding is jó), aztán a mascarponét összekeverjük 2 evőkanál zselatinfixszel, és a vaníliás krémhez adjuk, és jól elkeverjük, hogy homogén legyen.
  4. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd négy felé vágjuk. Mind a négy darabot elfelezzük, és az egyik felüket megkenjük a meggylekvárral, a másik felet a vaníliás krém egynegyedével, majd további három résszel is így járunk el. A tészták tetejére vékonyan kenünk vaníliás krémet, és megszórjuk a pirított mandulával. Könnyű, krémes, kiváló, így 3 K is lehetne a neve... Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35*30*2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4955
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 23.

Ajánló

Könnyű elkészíteni, kezdők is hozzáfoghatnak! Gyorsan elkészíthető, finom különlegesség, lehet teljesen cukor- és laktózmentesen is elkészíteni, még gluténmentesen is, ha olyan típusú lisztet veszünk hozzá. A kevert tészta mindig hálás, nehéz elrontani, és sokféleképpen lehet elkészíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Négy M süti
Andrica 3 recept

Meggyes-mákos-mascarponés-mandulás, innen a Négy M elnevezés. Vágytam egy kis meggyes-mákos sütire, és gondolkodtam, mivel lehetne feldobni, innen jött a vaníliás mascarponés krém, amihez a hozzávalói épp otthon voltak. A kevert tésztákat pedig szeretem, mert gyorsan elkészülnek, és szinte mindig biztos siker.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

További hozzávalók

Címlapról ajánljuk