Négy M süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andrica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
28g vaj197 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
85 kcal
-
25g mák131 kcal
-
0 kcal
-
25g meggybefőtt18 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
7 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
További hozzávalók
-
13g meggylekvár35 kcal
-
49 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
3g vaj18 kcal
Összesen
877
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
330g vaj2366 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
160g tojássárgája515 kcal
-
300g tönkölybúza liszt1014 kcal
-
300g mák1575 kcal
-
0 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
86 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
10g zselatinfix13 kcal
További hozzávalók
-
150g meggylekvár417 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
10517
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
11.3g vaj81 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
5.5g tojássárgája18 kcal
-
10.2g tönkölybúza liszt35 kcal
-
10.2g mák54 kcal
-
0 kcal
-
10.2g meggybefőtt7 kcal
Hozzávalók a krémhez
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
0.3g zselatinfix0 kcal
További hozzávalók
-
5.1g meggylekvár14 kcal
-
3.4g mandulapehely20 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
359
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1089.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
877
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.4 g
Zsír
-
Összesen 732.6 g
-
Telített zsírsav 235 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 156 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 120 g
-
Koleszterin 2510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13077.9 g
-
Cink 41 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 5421 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 1750 mg
-
Foszfor 5090 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 31 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 828.6 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 104 mg
VÍZ
-
Összesen 250.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3072 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 704 micro
-
Kolin: 1479 mg
-
Retinol - A vitamin: 3009 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 729 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2267 micro
Összesen
10517
kcal
- 10% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
8 db tojássárgája
-
2 teáskanál szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
2 ek zselatinfix
További hozzávalók
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A lisztet a szódabikarbónával és a mákkal elkeverjük, és félretesszük. A mandulapelyhet megpirítjuk egy serpenyőben, vigyázzunk, hamar pirul! A vajat a cukorral jól kikeverjük, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat, amikkel még jó alaposan, majdnem habosra keverjük. Ebbe a keverékbe öntjük a mákos keveréket, és jól kidolgozzuk.
- A lecsepegtetett meggyet megszórjuk egy kis liszttel, összeforgatjuk, és óvatosan a masszába keverjük. Egy nagyobb tepsit kivajazunk és kilisztezünk, amelybe belekanalazzuk a mákos tésztamasszát, és gyengéden elsimítjuk a tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőbe, a középső rácsra tesszük, és légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kb. 30 percig sütjük, ekkor tűpróbát végzünk, és ha már nem ragad, akkor elkészült a tészta. Ezalatt elkészítjük a krémet.
- A krémhez a hidegen elkészíthető vaníliás pudingot elkészítjük recept szerint (én házi krémes krémport használtam egy fél zacskóval, de a vaníliás puding is jó), aztán a mascarponét összekeverjük 2 evőkanál zselatinfixszel, és a vaníliás krémhez adjuk, és jól elkeverjük, hogy homogén legyen.
- A tésztát hagyjuk kihűlni, majd négy felé vágjuk. Mind a négy darabot elfelezzük, és az egyik felüket megkenjük a meggylekvárral, a másik felet a vaníliás krém egynegyedével, majd további három résszel is így járunk el. A tészták tetejére vékonyan kenünk vaníliás krémet, és megszórjuk a pirított mandulával. Könnyű, krémes, kiváló, így 3 K is lehetne a neve... Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35*30*2
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4955
- Feltöltés dátuma: 2019. április 23.
Ajánló
Könnyű elkészíteni, kezdők is hozzáfoghatnak! Gyorsan elkészíthető, finom különlegesség, lehet teljesen cukor- és laktózmentesen is elkészíteni, még gluténmentesen is, ha olyan típusú lisztet veszünk hozzá. A kevert tészta mindig hálás, nehéz elrontani, és sokféleképpen lehet elkészíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Andrica
3 recept
Meggyes-mákos-mascarponés-mandulás, innen a Négy M elnevezés. Vágytam egy kis meggyes-mákos sütire, és gondolkodtam, mivel lehetne feldobni, innen jött a vaníliás mascarponés krém, amihez a hozzávalói épp otthon voltak. A kevert tésztákat pedig szeretem, mert gyorsan elkészülnek, és szinte mindig biztos siker.