Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval recept

Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval
Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver azt állította, hogy 15 perc alatt el lehet készíteni ezt az ételt. Leteszteltük, hogy igaza van-e, és azt kell mondjam, hogy nem lehetetlen, ellenben nekünk annyira ízlett, hogy ha fél órát kell rászánni, még akkor is bőven megéri!

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A tésztához

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés fusilli, paradicsomos tészta jamie olivertől
Szólj hozzá!

elkészítés

A raguhoz

  1. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk.
  2. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy edényben, beletesszük az aprított zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, és rendszeres kavargatás mellett megpirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomot a zöldségekhez, és lassan gyöngyözve hagyjuk főni.

A tésztához

  1. A tésztát egy főzőedénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, sózzuk a vizet, és a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint kifőzzük.
  2. A csirkét két centis kockákra vágjuk, egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval-borssal átsütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  3. A bacont vékonyan felcsíkozzuk, és a chilivel valamint az áttört fokhagymával együtt a megpirult csirkéhez adjuk.
  4. Beledobjuk a rozmaringleveleket, a babérlevelet és a fenyőmagot, majd 1-2 percig tovább pirítjuk, a végén pedig rácsurgatjuk a balzsamecetet.

Az összeállítás

  1. A kész szót megkóstoljuk, és sózzuk, ha szükséges. A tésztát leszűrjük, majd a zöldséges raguval összeforgatjuk.
  2. Egy tálra kiborítjuk, rászedjük a csirkét, és parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 34 211
elküldve: 18
receptkönyvben: 947
elkészítve: 45/45
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
271 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zizik87
Zizik87 Sun, 2017-02-19 17:46

Rizstésztával is jó lehet? Sajnos rendes tésztát nem ehetek :(

665