r
Nosalty Logó

Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Dávid
Csirkés tészta zöldfűszeres hatzöldség-raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Összesen 2666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2282.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9129 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2157 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1316.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1062 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1013 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    9637 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    97266 micro
  • Lut-zea
    6221 micro
Összesen 2666 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4507 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Elkészítés

A raguhoz

  1. A póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk.
  2. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy edényben, beletesszük az aprított zöldségeket, a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk, és rendszeres kavargatás mellett megpirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomot a zöldségekhez, és lassan gyöngyözve hagyjuk főni.

A tésztához

  1. A tésztát egy főzőedénybe tesszük, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje, sózzuk a vizet, és a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint kifőzzük.
  2. A csirkét két centis kockákra vágjuk, egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal és egy csipet sóval-borssal átsütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  3. A bacont vékonyan felcsíkozzuk, és a chilivel valamint az áttört fokhagymával együtt a megpirult csirkéhez adjuk.
  4. Beledobjuk a rozmaringleveleket, a babérlevelet és a fenyőmagot, majd 1-2 percig tovább pirítjuk, a végén pedig rácsurgatjuk a balzsamecetet.

Az összeállítás

  1. A kész szót megkóstoljuk, és sózzuk, ha szükséges. A tésztát leszűrjük, majd a zöldséges raguval összeforgatjuk.
  2. Egy tálra kiborítjuk, rászedjük a csirkét, és parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 961
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 54767
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver azt állította, hogy 15 perc alatt el lehet készíteni ezt az ételt. Leteszteltük, hogy igaza van-e, és azt kell mondjam, hogy nem lehetetlen, ellenben nekünk annyira ízlett, hogy ha fél órát kell rászánni, még akkor is bőven megéri!

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!