Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció petrezselymes krumplira. Csak úgy, magában is meg tudtam volna enni ebédre, de a ház ura azért egy kis húst is kívánt mellé...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Húsok mellé, köretként.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

petrezselymes újkrumpli másként, baconös-zöldborsós újkrumpli

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
  2. A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
  3. Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
  4. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
  5. Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
  6. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 178
elküldve: 12
receptkönyben: 1 188
elkészítve: 16/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

petra
petrasze, 2011-07-20 15:09

Kedves Éva-Anyóca,
Nagyon örülök! Nektek is hasonlóképpen szép nyarat kívánok!
Petra

gregoreva
gregorevav, 2011-07-17 17:17

Kedves Petra!
Nagyon szépen köszönjük a mai köretet, mindig valami felséges a látványa és az íze is:-))
Szép nyarat kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2011-06-12 23:50

Kedves Petra!
Finom körete volt a csirkés második fogásnak:-))
Köszönöm szépen:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

szaboemoke
szaboemokeszo, 2011-06-04 19:49

Elkészült! Kicsit másképp főztem ugyan a krumplit, de az ötletet köszönjük! :) Nagyon finom lett! :)

bazsu69
bazsu69sze, 2011-05-18 19:10

ilyenkor tavasszal,én is mindig csinálok "borsós krumplit".a friss borsót megfuttatom egy kis olajon,hozzáadom a kisebb szemű krumplit /nyersen/ és együtt párolom,jól megszórom petrezselyemzölddel kis só és nagyon finom.ja, és fedő alatt csinálom.

kismacko
kismackoszo, 2010-07-03 19:18

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Utólag még megszórtuk nagyszemű sóval egy részét, izgalmas lett.

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
416