Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció petrezselymes krumplira. Csak úgy, magában is meg tudtam volna enni ebédre, de a ház ura azért egy kis húst is kívánt mellé...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Húsok mellé, köretként.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

petrezselymes újkrumpli másként, baconös-zöldborsós újkrumpli

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
  2. A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
  3. Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
  4. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
  5. Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
  6. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 046
elküldve: 12
receptkönyben: 1 186
elkészítve: 16/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (9)

petra
petrasze, 2011-07-20 15:09

Kedves Éva-Anyóca,
Nagyon örülök! Nektek is hasonlóképpen szép nyarat kívánok!
Petra

gregoreva
gregorevav, 2011-07-17 17:17

Kedves Petra!
Nagyon szépen köszönjük a mai köretet, mindig valami felséges a látványa és az íze is:-))
Szép nyarat kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
gregorevav, 2011-06-12 23:50

Kedves Petra!
Finom körete volt a csirkés második fogásnak:-))
Köszönöm szépen:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

szaboemoke
szaboemokeszo, 2011-06-04 19:49

Elkészült! Kicsit másképp főztem ugyan a krumplit, de az ötletet köszönjük! :) Nagyon finom lett! :)

bazsu69
bazsu69sze, 2011-05-18 19:10

ilyenkor tavasszal,én is mindig csinálok "borsós krumplit".a friss borsót megfuttatom egy kis olajon,hozzáadom a kisebb szemű krumplit /nyersen/ és együtt párolom,jól megszórom petrezselyemzölddel kis só és nagyon finom.ja, és fedő alatt csinálom.

kismacko
kismackoszo, 2010-07-03 19:18

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Utólag még megszórtuk nagyszemű sóval egy részét, izgalmas lett.

Legfrissebb cikkek

Régi étkezési szokások a nagyhétről
Régi étkezési szokások a nagyhétről
A húsvét reggeli menüt mindenki ismeri. Az viszont, hogy régen mit ettek ünnep előtt és hogyan készültek a húsvétra, már kevésbé egyértelmű. Tartsatok velünk és megmutatjuk!
Van élet a csokinyuszin túl
Van élet a csokinyuszin túl
Hogyan tegyük egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Ne halmozzuk el őket bolti árukkal, készítsünk házi édességeket!
A levesek nehézfiúja: a raguleves
A levesek nehézfiúja: a raguleves
Gazdag, laktató és krémes, mi az? Eltaláltátok, a ragulevesekről, ezekről a sokszínű, önmagukban is teljes étkekről van szó. Íme a ragulevesek világának keresztmetszete.
Az akadálymentes kalácssütésért
Az akadálymentes kalácssütésért
A jó ünnepi kalács ismérve, hogy légiesen puha és könnyed. Ennek megvalósítása azonban nem egy magától értetődő folyamat, segítségünkkel azonban minden akadály leküzdhető!
416