Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció petrezselymes krumplira. Csak úgy, magában is meg tudtam volna enni ebédre, de a ház ura azért egy kis húst is kívánt mellé...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Húsok mellé, köretként.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

petrezselymes újkrumpli másként, baconös-zöldborsós újkrumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
  2. A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
  3. Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
  4. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
  5. Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
  6. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 112 034
elküldve: 33
receptkönyvben: 2 615
elkészítve: 108/124
Facebookon megjelent: 3

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaktuszk
kaktuszk cs, 2016-06-02 16:51

Én borsó nélkül készítettem, úgy is szuper volt! Az egész család imádta, úgyhogy nem utoljára került az asztalra. Köszi a receptet!

b-n
b-n szo, 2016-04-30 11:43

Mikor készítsem, ha (már) nem most? Újkrumpli jöhet minden mennyiségbe, borsó per. pillanat konzervből, de azzal is remek lett. Persze nálunk még 2 szelet hús kell, mert kell, tudod hogy van ez... :)

margit42
Mancika / margit42 p, 2014-05-30 14:38

A maradék húsvéti sonkával készítettem, tejfölös uborkasalátával, mennyei..... Köszönöm a receptet.

petra
Petra / petra sze, 2011-07-20 14:09

Kedves Éva-Anyóca,
Nagyon örülök! Nektek is hasonlóképpen szép nyarat kívánok!
Petra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2011-07-17 16:17

Kedves Petra!
Nagyon szépen köszönjük a mai köretet, mindig valami felséges a látványa és az íze is:-))
Szép nyarat kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2011-06-12 22:50

Kedves Petra!
Finom körete volt a csirkés második fogásnak:-))
Köszönöm szépen:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

szaboemoke
Emőke / szaboemoke szo, 2011-06-04 18:49

Elkészült! Kicsit másképp főztem ugyan a krumplit, de az ötletet köszönjük! :) Nagyon finom lett! :)

bazsu69
bazsu69 sze, 2011-05-18 18:10

ilyenkor tavasszal,én is mindig csinálok "borsós krumplit".a friss borsót megfuttatom egy kis olajon,hozzáadom a kisebb szemű krumplit /nyersen/ és együtt párolom,jól megszórom petrezselyemzölddel kis só és nagyon finom.ja, és fedő alatt csinálom.

kismacko
kismacko szo, 2010-07-03 18:18

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Utólag még megszórtuk nagyszemű sóval egy részét, izgalmas lett.

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
343