Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli recept

Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Variáció petrezselymes krumplira. Csak úgy, magában is meg tudtam volna enni ebédre, de a ház ura azért egy kis húst is kívánt mellé...

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Húsok mellé, köretként.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

petrezselymes újkrumpli másként, baconös-zöldborsós újkrumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).
  2. A krumplit az itt leírt módon, gőz felett elkészítjük.
  3. Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük.
  4. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont.
  5. Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is.
  6. Azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 110 298
elküldve: 33
receptkönyben: 2 605
elkészítve: 107/123
Facebookon megjelent: 3

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaktuszk
kaktuszk cs, 2016-06-02 16:51

Én borsó nélkül készítettem, úgy is szuper volt! Az egész család imádta, úgyhogy nem utoljára került az asztalra. Köszi a receptet!

b-n
b-n szo, 2016-04-30 11:43

Mikor készítsem, ha (már) nem most? Újkrumpli jöhet minden mennyiségbe, borsó per. pillanat konzervből, de azzal is remek lett. Persze nálunk még 2 szelet hús kell, mert kell, tudod hogy van ez... :)

margit42
Mancika / margit42 p, 2014-05-30 14:38

A maradék húsvéti sonkával készítettem, tejfölös uborkasalátával, mennyei..... Köszönöm a receptet.

petra
Petra / petra sze, 2011-07-20 14:09

Kedves Éva-Anyóca,
Nagyon örülök! Nektek is hasonlóképpen szép nyarat kívánok!
Petra

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2011-07-17 16:17

Kedves Petra!
Nagyon szépen köszönjük a mai köretet, mindig valami felséges a látványa és az íze is:-))
Szép nyarat kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva v, 2011-06-12 22:50

Kedves Petra!
Finom körete volt a csirkés második fogásnak:-))
Köszönöm szépen:-))
Szép holnapot!
Éva-Anyóca

szaboemoke
Emőke / szaboemoke szo, 2011-06-04 18:49

Elkészült! Kicsit másképp főztem ugyan a krumplit, de az ötletet köszönjük! :) Nagyon finom lett! :)

bazsu69
bazsu69 sze, 2011-05-18 18:10

ilyenkor tavasszal,én is mindig csinálok "borsós krumplit".a friss borsót megfuttatom egy kis olajon,hozzáadom a kisebb szemű krumplit /nyersen/ és együtt párolom,jól megszórom petrezselyemzölddel kis só és nagyon finom.ja, és fedő alatt csinálom.

kismacko
kismacko szo, 2010-07-03 18:18

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Utólag még megszórtuk nagyszemű sóval egy részét, izgalmas lett.

343