r
Nosalty Logó

Zöldborsóleves csirkehússal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zöldborsóleves csirkehússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1506 micro
  • β-karotin
    3988 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2587 micro
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2451.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1340 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2567.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    452 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    19942 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12937 micro
Összesen 1199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és felkarikázzuk. A húst felkockázzuk.
  2. A zsiradékot egy fazékban felhevítjük, rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és azokat is megpirítjuk.
  3. Ha minden megpirult, megszórjuk liszttel, cukorral, pirospaprikával. Összeforgatjuk, felöntjük vízzel, majd fűszerezzük. Ha mindez megvan, akkor készre főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 79875
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a zsenge zöldborsót. Így gyakran készítek belőle levest. Furcsán hangozhat bele a cukor, de az az enyhe édes íz csak dob a levesen (aki akarja, elhagyhatja).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek