r
Nosalty Logó

Töltött káposzta-Petruskától

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Petruska
Töltött káposzta-Petruskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 7535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5404.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    4055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1609 micro
Összesen 942 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    654.5 g

Zsír

  • Összesen
    254.8 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    43238.5 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    780 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    1487 mg
  • Foszfor
    6520 mg
  • Nátrium
    32441 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    184 mg

VÍZ

  • Összesen
    6015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    627 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    530 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    181 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1826 micro
  • Kolin:
    1768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12868 micro
Összesen 7535 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük.
  2. A darált húst, a rizst, a tojásokat, sót, borsot, pirospaprikát, 2 gerezd fokhagymát, 1 apróra vágott vöröshagymát, ízlés szerinti más fűszereket (pl: borsikafű, rozmaring, kakukkfű) alaposan összekeverünk.
  3. A combot összekockázzuk. Ha a savanyú káposzta túl sós, akkor átmossuk. A gerslit is jó alaposan átmossuk.
  4. A lábos aljára tesszük a szalonnaszeleteket, rá egy réteg káposzta. Erre kerül egy rétegben az összevágott hús. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel (én a sómenteset használom, ha a sósból teszünk, akkor óvatosan sózzunk!), pirospaprikával megszórjuk. Erre megint káposzta kerül, hagymakarikák, szétnyomott fokhagyma, kolbászdarabok.
  5. Beterítjük a gerslivel, rá egy vékony réteg káposzta. Utána jöhetnek a gombócok, maradék kolbász. Beborítjuk a maradék káposztával. Ha maradt még a gersliből, ide is szórhatunk belőle. Menet közben mehet bele pár babérlevél is.
  6. Felöntjük vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6876
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Ajánló

Sátoros vagy sátor nélküli ünnepek, hétköznap vagy ha kedvünk szottyan rá... Szigorúan tejföllel a tetején, friss kenyérrel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta-Petruskától
Petruska 61 recept

Évek alatt alakult ki ez a családi változat, mindenki megelégedésére. Nagyobb adagot szoktam készíteni, mert így finomabb lesz, és a mélyhűtőben sokáig eláll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!