r
Nosalty Logó

Tökös-mákos tigristorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kukoricaderce
Tökös-mákos tigristorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

A krémhez

Összesen 1018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

A krémhez

Összesen 6099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga tésztához

A barna tésztához

A krémhez

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    584 micro
  • β-karotin
    2958 micro
  • β-crypt
    2433 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1018 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    338.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7959.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    2707 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.3 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2544 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17749 micro
  • β-crypt
    14596 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 6099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    903 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

A krémhez

Elkészítés

A sárga tésztához

  1. A sárga tésztához keverjük össze a cukrot, tojást, olajat, fűszereket, majd tegyük hozzá a sütőtököt. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet és sütőport, majd a lisztes keveréket hozzáöntjük a tököshöz.
  2. A barna tésztához a másikhoz hasonlóan keverjük egy tálban össze a folyékony hozzávalókat, majd egy másik tálban a lisztet, sütőport, mákot és kakaót. Keverjük össze a két tál tartalmát!
  3. Kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformába öntsünk nagykanalanként a forma középéről kezdve egy adag barna, majd egy adag sárga tésztát, míg el nem fogy. A tészta szépen elterül, ettől lesz "tigris".
  4. Sütőben süssük meg. Tűpróbával ellenőrizzük.
  5. A krémhez keverjük össze a mascarponét porcukorral és citromlével, majd kenjük fel a kihűlt tortára. A kész tortát tálalásig tartsuk hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6978
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 01.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
kukoricaderce 10 recept

November táján szép kerek, szürke héjú sütőtökök sorakoztak a vásárcsarnokban, gondoltam, sütök valami tökös-mákosat. A világhálón keresgélve rétesen kívül nem sok mindent találtam, úgyhogy kísérletezésbe kezdtem, melynek eredményeként harmadik próbálkozásra született meg az Igazi.

Hozzávalók

A sárga tésztához

A barna tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!