r
Nosalty Logó

Szirom torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szirom torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Összesen 10627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Összesen 295 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 886 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.8 g

Zsír

  • Összesen
    664.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    3036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15868 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    348 mg
  • Kálcium
    4002 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    780 mg
  • Foszfor
    6346 mg
  • Nátrium
    4312 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    977.4 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3645 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    664 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    2365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3502 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4080 micro
Összesen 10627 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. 2 db 8 tojásos kakaós piskótát sütünk. A sütőt előmelegítjük. A tojások sárgáját és fehérjét elválasztjuk.
  2. A 8 tojássárgájához és fehérjéhez 4-4 ek cukrot adunk. A sárgáját a cukorral habosra, kifehéredésig keverjük (robotgéppel).
  3. A sárgájákhoz hozzászitáljuk a 7 kanál lisztet, a 2 kanál kakaót és 1-1,5 cs sütőport.
  4. A 26 cm átmérőjű kör alakú tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, oldalát és a papírt is kevés margarinnal megkenjük.
  5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a hab egyharmadát a lisztes sárgákhoz adjuk, a mixerrel összedolgozzuk.
  6. Ha már jól elkeveredett, keverőlapáttal óvatosan beleforgatjuk a maradék habot. A sütőformába öntjük, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, kiszedjük a formából, rácsra tesszük hűlni, majd elkészítjük a másik piskótát. (Ha van két sütőformánk és egy jó sütőnk, akkor egyszerre is csinálhatjuk a kettőt.)
  7. A két piskótát lehetőség szerint egy éjszakára hagyjuk hűlni.

Csokoládékrém

  1. A csokoládét apróra vágjuk/törjük/reszeljük.
  2. Kevés margarint felolvasztunk egy lábosban, felhevítjük. Óvatosan hozzáadagoljuk a tejet és a lisztet, és sűrű krémmé főzzük. (Ha becsomósodna a végeredmény, egy botmixer igen hasznos tud lenni.)
  3. Ha besűrűsödött, félretesszük, belekeverjük a csokit és hűlni hagyjuk, közben meg-megkeverjük, hogy ne csomósodjon be.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és egy fél narancs reszelt héját.
  5. Mielőtt a két krémet összekevernénk meg kell várnunk, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek. (Fontos!) Amíg a krém hűl, a piskótákat kettévágjuk úgy, hogy két egyforma kör alakú lapunk legyen egyből, tehát összesen 4 db lap. Továbbá még a mascarponés krémet is elkészítjük.
  6. A két egyforma hőmérsékletű csokis, illetve kakaós krémet összedolgozzuk, és kihabosítjuk, majd rövid ideig hűtőbe tesszük.

Narancsos mascarponekrém

  1. A mascarpone-t és a porcukrot (ízlés szerinti mennyiségben) simára keverjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük, 1/2 csomag habfixálót adunk hozzá az utasítása szerint.
  3. A mascarpone-t fellazítjuk kevés habbal, narancslével, és belekeverjük a reszelt narancshéjat.
  4. Az egyik alsó piskótalapot megkenjük a csokikrém egyharmadával úgy, hogy ne érjen ki teljesen a tészta széléig, maradjon egy 0,5-1cm széles csík körben. Rátesszük a következő lapot, kicsit lenyomkodjuk, a krém egy harmadát rákenjük az előzőek szerint. Erre tesszük a másik piskóta felső lapját, amire megint csokikrém kerül, és végül az alsó lap, a sima (alsó) felével fölfele. Rétegenként minden irányból leellenőrizzük, egyenes-e a tornyunk.
  5. A fehér krémből keveset nyomózsákba teszünk, és a tészták közti krém mellett maradt hézagot körbe kitöltjük vele.
  6. Végül a maradék fehér krémmel beborítjuk a tortánkat. Nem baj, ha nem sima, jól mutatnak rajta a rusztikus, spatula ejtette nyomok. Hűtőbe tesszük.
  7. Díszítésként ehető virágok (pl.: levendula, rózsa, körömvirág, búzavirág, árvácska, napraforgó stb.) szirmait szórjuk rá, felszolgálás előtt nem sokkal. A virágokat alaposan megmossuk, szirmaikat kitépkedjük, papírtörlőn hagyjuk őket megszáradni. A nagyobb szirmokat óvatosan széttépkedjük. A tortára szórjuk a szirmokat, és besöpörjük az elismerő pillantásokat.
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1236
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 06.

Ajánló

Ajánlom a romantikus kísérletezőknek, a különlegességre vágyóknak és mindenkinek, aki szeret sütni és enni.

Receptkategóriák

A történet úgy kezdődik, hogy az unokatestvérem férjhez ment a nyáron... és megkért, hogy készítsek nekik erre egy tortát. Az instrukció, amit kaptam hozzá: legyen kívül fehér krém, amit színes virágszirmok borítanak, a többi mindegy. Végül sikerült megbeszélni velük, hogy csokoládékrém legyen egy kis narancsos bolondítással. És két szinttel. Mivel a többség, ha tortát süt, nem nagyban kezdi el, ezért most csak az alsó ~26 cm átmérőjűt osztom meg veletek. (Egyébként a kisebb ~18 cm átmérőjűhöz kb a fele anyaggal lehet számítani.)

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Narancsos mascarponekrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek