r
Nosalty Logó

Szilvatorta 3. - fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Szilvatorta 3. - fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Összesen 728 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Összesen 2909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Összesen 174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 728 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1647.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.7 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1210 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1409 micro
Összesen 2909 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A szilvapudinghoz

  1. Először elkészítjük a szilvás pudingot. A szilvát negyedekbe vágjuk, beletesszük egy kis lábosba, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjrudat, 1 dl vizet és a fél citrom héját nagyobb darabokban lehámozva. Összefőzzük, míg a szilva teljesen meg nem puhul.
  2. Ezután a pudingport 1 dl vízzel kikeverjük, és hozzáadjuk a szilvához. Sűrűsödésig főzzük, majd félretesszük, hogy lehűljön.
  3. Ha kihűlt, eltávolítjuk a fahéjat és a citromhéj darabkákat, és őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Botmixerrel kicsit összepépesítjük, de nem teljesen, hogy látszódjanak a szilvadarabkák.
  4. Amíg kihűl a szilva, elkészítjük a piskótát: a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel a legmagasabb fokozaton 5-6 percig keverjük, még felhabosodik.
  5. A lisztet a sütőporral összekeverjük és óvatosan a cukros tojáshabba forgatjuk. Ezután belekeverjük az étolajat is.
  6. A piskótamasszát egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 1 cm vastagon elsimítjuk, és megsütjük.
  7. Ha megsült, egy porcukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és rövidebb oldalától indítva feltekerjük a papírral. 15 percre így hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
  8. Összeállítjuk a tortát: Ha kihűlt a piskóta, kiterítjük, és egyenletesen megkenjük a szilvapuding felével.
  9. Ezután a rövidebb oldalánál 8 egyenlő szélességű, 40 cm-es hosszúságú csíkra vágjuk. A csíkok végeit levágjuk, hogy szépen illeszthetők legyenek. Az első piskótacsíkot csigaformájúra feltekerjük, és a tálca közepére helyezzük, ez lesz a torta közepe. A végéhez illesztjük a következő csíkot, és köré tekerjük. Ugyanígy folytatjuk a maradék 6 piskótacsíkkal is.
  10. A bevonókrémhez: A zselatint a vízben a tasak leírása szerint felolvasztjuk. Megvárjuk még kihűl, majd hozzákeverjük a szilvapuding másik feléhez.
  11. A hideg tejszínt habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a zselatinos szilvapudingba. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük fahéjjal.
  12. Ezzel a krémmel vonjuk be az elkészült tortát. (A tetejét őrölt fahéjjal és marcipánnal töltött aszalt szilvával díszítettem.)
  13. Egy éjszakára (de minimum 3-4 órára) hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15436
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta a Szilvagombóc torta nagyon leegyszerűsített változata. Egyszer elkészítettem, de nagyon sok időt vett igénybe, viszont a krémje nagyon ízlett, ezért gondoltam készítek egy egyszerű piskótát, és ezzel töltöm meg. Piskótatekercs helyett pedig végül torta lett belőle. Az eredeti lényege, a gombóc ugyan így eltűnt, de így is nagyon finom lett:).

Hozzávalók

A szilvapudinghoz

A piskótához

A bevonókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek