r
Nosalty Logó

Spagetti emilia romagna

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Spagetti emilia romagna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 617 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5220.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1731 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    865 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5010 micro
Összesen 2464 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit feltesszük forrásban lévő vízben (1 ek olívaolaj hozzáadásával) főni - a csomagolás előírása szerint. Ha elkészült, leszűrjük, meleg vízzel leöblítjük, a szitát lefedjük, és melegen tartjuk.
  2. A sonkát kis kockára vágjuk. A megtisztított hagymát kettévágjuk, majd hosszában elfelezzük, és vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük a vajat egy nagyobb serpenyőben, melyen a sonkát-hagymát puhulásig, kevergetve megpároljuk. (Ne pirítsuk, mert a sonka megkeményedik, a hagyma megkeseredik).
  3. Ekkor hozzáadjuk a borsót, az egészet felöntjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk, és közepes lángon addig forraljuk, amíg a borsó meg nem puhul (pár perc).
  4. Előmelegített tányérra halmozzuk a spagettit, és a tetejére kanalazzuk a forró szószt. Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint parmezánnal.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 3554
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 16.

Ajánló

Én a leírt szószt késhegynyi frissen reszelt szerecsendióval és egy kicsi elkapart fokhagymával dúsítottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti emilia romagna
Marti48 317 recept

Már a 70-es évek óta készítem ezt a nagyon finom étket. Az igazán eredeti tésztája a tagliattelle, ami most nem volt kéznél, de én is mindig ebből csinálom. A spagetti is jó, merem így is ajánlani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek