r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TBetty
Paprikás krumpli töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Paprikás krumpli

A töltelékhez

Összesen 489 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Paprikás krumpli

A töltelékhez

Összesen 2441 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Paprikás krumpli

A töltelékhez

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    649 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 489 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    1421 mg
  • Nátrium
    2484 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4538 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4246 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3247 micro
  • β-crypt
    504 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3404 micro
Összesen 2441 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Paprikás krumpli

A töltelékhez

Elkészítés

Paprikás krumpli

  1. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, s zsíron megfonnyasztjuk, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan keverünk rajta párat, majd beleöntjük a krumplit, s felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Mindig legyen rajta annyi víz, hogy ellepje a krumplit.)
  2. Miközben fő, folyamatosan ízesítgetjük sóval, borssal, ételízesítővel, kockával, darált paprikával, köménnyel, s beletesszük a petrezselyem és zellerlevelet is.
  3. Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket: a hozzávalót jól elkeverjük egy tálkában, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Ha a krumpli már majdnem jó, belekanalazzuk a tölteléket. Először csak egyet tegyünk bele, nézzük meg, hogy szétfő-e, ha igen, tegyünk még bele lisztet.
  5. Összefőzzük az egészet, megvárjuk, amíg a töltelék is jó lesz, kb. 10 percet adjunk neki.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5906
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a májkrémes töltelék egy légből kapott ötlet volt, ugyanis nem volt itthon se kolbász, se virsli, de nekem sokkal jobban ízlett ezzel a megoldással! Nem muszáj májkrémet tenni a töltelékbe, anélkül is nagyon finom, csak azért tettem bele, hogy pótoljam a húst. Egyébként nagyon jót tesz ez a kis májkrém a töltelékkel.

Hozzávalók

Paprikás krumpli

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!