r
Nosalty Logó

Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A burgonyakarikához

A lecsóhoz

Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A burgonyakarikához

A lecsóhoz

Összesen 2748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húshoz

A burgonyakarikához

A lecsóhoz

Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    350 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2774.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 2748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyakarikához

A lecsóhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A fűszereket egy kisebb tálban jól összekeverjük.
  2. A burgonyákat karikákra vágjuk, majd egy kivajazott tepsibe tesszük. Olívaolajjal meglocsoljuk, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd a kezünkkel jól összekeverjük.
  3. Mehet a sütőbe, 180 fokon, kb. 20 perc alatt el is készül. Jöhet a lecsó!

A burgonyakarikához

  1. A zöldségeket és a szalonnát megtisztítjuk, aprítjuk.
  2. A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. A hátramaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikát. Néhány percig főzzük, majd jöhet a paradicsom és a fűszerek, kb. 10 perc alatt összesütjük az egészet.
  3. Jöhet a hús!

A lecsóhoz

  1. A húst megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Picit megnyomkodjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd félretesszük.
  2. Egy serpenyőben egy kevés vajat hevítünk, majd oldalanként néhány perc alatt megsütjük az érméket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9643
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi hétvégi fogás, amit érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű étellel szeretnénk előrukkolni a családnak, barátoknak! ;) Omlós szűzérmék lecsóágyon, pirított burgonyakarikákkal. Bognár Bor Birtok

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyakarikához

A lecsóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!