r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 527 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    5221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 527 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7423.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    5061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    20886 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    460 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára.
  2. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit.
  3. Kevés vízzel félpuhára pároljuk.
  4. Felöntjük, ne legyen nagyon híg!
  5. Adjuk a leveskockákat, fűszerezünk.
  6. Adjuk a kelkáposztát, majd a tésztát.
  7. Amikor a tészta is kifőtt, adjuk a karikára vágott virslit, még egyet forr, tálalunk.
  8. A levesbetét készítése:
  9. Amíg a répa és a krumpli párolódikamásik ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  10. Üvegesre pároljuk a másik fej apróra vágott hagymát.
  11. A sós, darált paprikakrémmel elkeverjük, hűlni hagyjuk.
  12. 2 dl lisztből 1 tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk.
  13. Nagyon vékonyra nyújtjuk.
  14. A paprikás hagymával kenjük a tésztát.
  15. A szélét 1 cm szélesen visszahajtjuk, ahajtás mellett végigvágjuk, és ebből a visszahajtott szalagból masnicskákat kötünk.
  16. A masnik után elvágjuk a tésztát, újabb masnit kötünk, megint vágunk.
  17. Ha elfogy a szalag megint visszahajtunk, vágunk, csomózunk, vágunk, és így tovább − macerásabb leírni, mint megcsinálni!
  18. A csomócskákat a munkalap lisztezett részére gyűjtjük, időnként lisztet szórunk rá, hogy össze ne tapadjanak.
  19. Amikor az összes tésztából csomócskákat formáztunk a leveszöldségek is puhák már, a leveshez adjuk a tésztát.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9910
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 22.

Ajánló

Megint egy tartalmas téli leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
Harmathy Ildikó 313 recept

Ennek a levesenek a levesbetét  a különlegessége. Attól a nyírségi hölgytől tanultam, akitől az édeskáposztából készülő töltött káposztát. Nagyon-nagyon ízletes ez a szalonnazsíron fonnyasztott, paprikás hagymával töltött masnicska, sokfajta levesbe jól passzol. Még akár egy üres csontlevest is egymaga feldob.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!