r
Nosalty Logó

Húskenyér tejszínes gombamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húskenyér tejszínes gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húskenyérhez

A mártáshoz

Összesen 583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húskenyérhez

A mártáshoz

Összesen 2327 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A húskenyérhez

A mártáshoz

Összesen 135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1260.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    557 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1726 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1951 micro
Összesen 583 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.4 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5042.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    2097 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6902 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7803 micro
Összesen 2327 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A húskenyérhez

A mártáshoz

Elkészítés

A húskenyérhez

  1. A megtisztított vöröshagymát és a szalonnát vágjuk nagyon apróra. Ezeket és a megpucolt, átnyomott fokhagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, a mustárt, 1 db tojást, az apróra csíkozott uborkát, a beáztatott zsemlét adjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk, és jól dolgozzuk össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a zsemlemorzsát, ismét jól keverjük össze, és ha szükséges akkor pici tejjel lágyíthatjuk.
  3. A masszát egy tepsiben alakítunk ki egy vekni formát. (én egy őzgerinc sütőbe raktam).
  4. A tejszínes gombamártást is elkészítjük, amíg a húskenyerünk sül. Vágjuk nagyon finomra a hagymát, és az olívaolajban pirítsuk üvegesre. Ezután rakjuk bele a megtisztított és felszeletelt gombát, majd a húslevest. Ha már majdnem kész, szórjuk bele az összeaprított petrezselyemzöldjét is. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Ezután még melegen habarjuk be a főzőtejszínnel.
  6. Közben főzzük ki a tésztánkat. (Én orsó tésztával csináltam, de szerintem bármilyen tészta illik hozzá.)
  7. Ha marad belőle másnapra, nagyon finom hidegen kenyérrel, paprikával, paradicsommal reggelire.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2867
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár héttel ezelőttt a nagy "mit főzzünk ma"? kérdés után jött az ötlet, mikor belenéztem a hűtőbe, és találtam benne pulykacombot.

Hozzávalók

A húskenyérhez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek