r
Nosalty Logó

Húsgombócok vargányamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Húsgombócok vargányamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Vargányamártáshoz

Húsgombóchoz

Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Vargányamártáshoz

Húsgombóchoz

Összesen 5268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Vargányamártáshoz

Húsgombóchoz

Összesen 335 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    472.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6204.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1631 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    788.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    176 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2345 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2790 micro
Összesen 5268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

Vargányamártáshoz

Húsgombóchoz

Elkészítés

Vargányamártáshoz

  1. A húshoz adjuk a tojást, a morzsát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, majoránnát, paprikát. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle.
  2. 3 evőkanál olajat hevítünk, és lisztbe forgatás után kisütjük a gombócokat. Ha van rizslisztünk, akkor abba forgassuk a húst, mert attól ropogósabb lesz.
  3. A hagymát apró kockára vágjuk, és pároljuk meg, adjuk hozzá a darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
  4. Liszttel, kevés víz hozzáadásával sűrítsük be, és vágott petrezselyemzölddel ízesítsük. Végül adjuk hozzá a tejfölt, de csak keveset, és öntsük rá a gombócokra. Spatzle tésztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2537
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombócok vargányamártással
Zsuzsamama56 321 recept

Nálunk a vargányából gyakran főzünk, mivel szedjük a szezonban, és mélyhűtve is vásárolni szoktam.

Hozzávalók

Vargányamártáshoz

Húsgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!