r
Nosalty Logó

Hóemberes majonézes krumplisaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Hóemberes majonézes krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Salátához:

Díszítéshez:

Összesen 876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Salátához:

Díszítéshez:

Összesen 3491 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Salátához:

Díszítéshez:

Összesen 121 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 876 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1118 mg
  • Nátrium
    1576 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1816.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    420 micro
  • α-karotin
    1343 micro
  • β-karotin
    3606 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    908 micro
Összesen 3491 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Salátához:

Díszítéshez:

Elkészítés

Salátához:

  1. A burgonyát megmossuk, megfőzzük, leszűrjük, megpucoljuk, és végül felkarikázzuk.
  2. Megtisztítjuk a hagymákat, cikkekre szeleteljük, és a burgonyához adjuk.
  3. Elkeverjük a vizet a sóval, cukorral és az olajjal, majd a hagymás burgonyára öntjük. Pár órát állni hagyjuk, közben egyszer-kétszer összekeverjük, majd kikeverjük a majonézt a tejföllel, majd ezt is ráöntjük a salátára.

Díszítéshez:

  1. A főtt tojásokat kettévágjuk, hóember alakot formálunk belőlük.
  2. Az olajbogyókat felaprítjuk, ezek lesznek a hóemberek gombjai, szemei és a kezük. Paradicsomból vékony cikkeket vágunk, ezek lesznek a hóemberek sáljai, a szájuk és az orruk.
  3. Az uborkát kettészeljük, miután levágtuk a végeit, ezek lesznek a sapkák. A sárgarépa vékony csíkja a seprű nyele, uborka szelet a seprű vége.
  4. Fodros petrezselyemmel körberakjuk a tál szélét, hogy még látványosabb legyen.
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7937
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hóemberes majonézes krumplisaláta
Salamon Csilla 1202 recept

Egy receptverseny alkalmára készítettem el ezt a salátát.

Hozzávalók

Salátához:

Díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!