r
Nosalty Logó

Havas fenyőerdő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Havas fenyőerdő
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Összesen 1407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Összesen 7033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 1407 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    486.6 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2364 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2234 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1747 micro
Összesen 7033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A csokoládét és a vajat mikróban alacsony fokozaton összeolvasztjuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverőtálba tesszük, majd ráöntjük az olvasztott csokoládét és a tojásokat.
  3. Két nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, és elfelezzük a tésztát. Vékonyra elsimítjuk (30*30-as négyzet), és 180 C-os előmelegített sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle. 16 db kör lesz a két tésztalapból.

Meggykrém

  1. Egy lábosban a hozzávalókat összefőzzük. Amikor a meggy jól megpuhult, összeturmixoljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és a meggyhez adjuk. Sűrűsödésig keverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk. A mascarponét kikeverjük, és fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Gyorsan elkeverjük, hogy a csokoládé ne dermedjen meg túl gyorsan, mert akkor szemcsés lesz a krém.
  2. Hozzáadjuk a vaníliát, majd óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.

Díszítés

  1. A csokoládét mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, és egy zacskóba kanalazzuk. A sarkán egy apró lyukat vágunk, és sütőpapírra fenyőfaformákat rajzolunk. Hidegre tesszük, hogy megdermedjen.

Összeállítás

  1. Fogunk egy tésztakorongot és megkenjük, először a meggykrémmel, majd a mascarpone krémmel. Hozzáragasztjuk a következő tésztakorongot és addig folytatjuk az összeragasztást, amíg a tészta el nem fogy. Így egy rudat kapunk, amit a maradék mascarpone krémmel vastagon bevonunk. Legalább egy éjszakát állni hagyjuk. Tálalás előtt díszítjük a desszertet. A tetejét megszórjuk a kókuszpehellyel vagy bármilyen díszítő cukorral, valamint az oldalához odaragasztjuk a csokoládéfenyőket.
  2. Óvatosan bánjunk a csokival, mert könnyen törik és szobahőmérsékleten csak pár percig őrzi meg a méltóságát.
  3. A rudat ferdén szeleteljük fel, hogy a rétegek jól látszódjanak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 328
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14288
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon örülök, hogy újra karácsonyi receptet hozhatok nektek, mert ilyenkor egy hétköznapi édességet is ünnepi díszbe lehet öltöztetni, amit nem biztos, hogy a dolgos hétköznapokon megtennénk. Az idei évben tehát egy hagyományos édességgel készülök a nagy ünnepre, aminek az összetevői mindenki számára ismerősek lehetnek, azonban külsőleg mégis egy kicsit más, mint ahogy azt megszokhattuk.

Hozzávalók

Tészta

Meggykrém

Krém

Díszítés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek