r
Nosalty Logó

Gyümölcsös Red Velvet Cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös Red Velvet Cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Összesen 1433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Összesen 8601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Összesen 376 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    541.1 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    182 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4273.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.3 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1877 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 8601 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

  1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra.
  2. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a torta száraz hozzávalóit, vagyis a lisztet, cukrot, sót és a sütőport, egy másik keverőtálban pedig alaposan elvegyítjük a tojásokat, tejfölt, étolajat, vanília esszenciát és a piros ételfestéket.
  3. A nedves összetevőkhöz több lépésben hozzáadjuk a száraz összetevőket, és robotgéppel egyneművé keverjük a tésztát.
  4. Ezután sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük, majd párszor jó erőteljesen hozzáverjük a konyhapulthoz, hogy távozzanak a belsejéből a légbuborékok.
  5. Az előmelegedett sütőben kb. 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a belseje is teljesen átsült-e.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni a formában, és közben elkészítjük a vajkrémet: a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot addig keverjük a robotgéppel, míg egészen kifehéredik, majd hozzáadjuk a vaníliát és a krémsajtot, és további 5 percig keverjük a robotgéppel, amíg teljesen el nem vegyül benne. Felhasználás előtt 5 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon, de még könnyen kenhető legyen.
  7. Miután a torta teljesen kihűlt, egy éles késsel félbevágjuk, úgy, hogy először a kést végigvezetjük a torta külső körívén, és óvatosan haladunk befelé, hogy egyenesen vágjunk. Ha szükséges, a torta felpúposodott tetejét is egyenesre vágjuk a késsel.
  8. Hogy minél szebb legyen a végeredmény, a torta tetejét megfordítjuk, és ezt tesszük a tortatál aljára, majd megkenjük 4-5 evőkanál bogyós gyümölcslekvárral, végül a vajkrém 1/3 részével, és beborítjuk a torta másik felével.
  9. A maradék krém felét egy kenőkéssel felkenjük a torta külsejére, folyamatosan forgatva azt, hogy egyenletesen kerüljön mindenhová a krémből.
  10. Ezután 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém, és könnyebben felvihessük a második réteget.
  11. A második réteget tetszőlegesen: rusztikusan vagy egyenletesen – ki hogy szereti – felvisszük a tortára, majd ráhalmozzuk a tetejére a gyümölcsöket, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  12. Fogyasztás előtt érdemes 15-20 perccel kivenni a hűtőből, hogy kissé kiengedjen, és a lehető legbársonyosabb legyen a tésztája.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8310
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Receptkategóriák

Red velvet avagy vörös bársony torta bogyós gyümölcsökkel.

Hozzávalók

A tésztához (23-24 cm-es tortaformához)

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek