r
Nosalty Logó

Gyöngybab leves

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Andi80_
Gyöngybab leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 392 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5860.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    3351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2030.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1792 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 1574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot a főzés előtti nap estéjén bő, meleg vízbe áztatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát apróra, a krumplit nagyobbra kockázzuk, a répát és a zöldséget vékony karikára vágjuk. A babról leöntjük a vizet.
  3. A hagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd átforgatjuk rajta a babot.
  4. Felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a leveskockát, a darált paprikát, sózzuk, borsozzuk.
  5. Fedő alatt addig főzzük, míg a bab épp teljesen meg nem puhul.
  6. Hozzáadjuk a répát, zöldséget, krumplit.
  7. Amíg minden zöldség megpuhul, elkészítjük a rántást. 1 ek lisztet elkeverünk 2 ek olajjal, majd kis lángon világosra pirítjuk.
  8. A tűzről levéve meghintjük őrölt pirospaprikával. A leves levéből pár evőkanál lével elkeverjük.
  9. Ha már megpuhultak a zöldségek, a levesbe csorgatjuk a rántást, és hagyjuk felforrni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 196
  • Össznézettség: 128133
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyöngybab leves
Andi80_ 380 recept

Már rég készítettem bablevest, most épp gyöngybab lett a fő alapanyag. Legközelebb mindenképpen gazdagítom egy kis házi csipetkével. Nem csak test, de lélekmelegítő is :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek