r
Nosalty Logó

Fügés csirke provence-i rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
sajtimádó
Fügés csirke provence-i rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 1842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A rizshez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    640 micro
  • β-karotin
    1826 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    702 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.7 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1279 micro
  • β-karotin
    3652 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 1842 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A rizst a szokásos módon elkészítjük. Annyi különbséggel, hogy hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket.

A rizshez

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzádobjuk a felaprított fokhagymát is. Együtt pároljuk kb. 3 percig.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkét, hagyjuk pirulni egy kicsit.
  3. Jöhetnek a felkockázott zöldségek. Megfűszerezzük az egészet, és hozzáadjuk a szójaszószt is.
  4. 5-7 perc elteltével beletesszük a fügét és a narancslekvárt.
  5. További 3-4 perc alatt szépen összefőzzük.
  6. Ha elkészült, a rizzsel együtt tálaljuk, és jóízűen elfogyasztjuk (ez a legjobb rész).
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2217
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fügés csirke provence-i rizzsel
sajtimádó 18 recept

Ma a piacon jártam, és gyönyörű fügét találtam. Gyorsan ki is próbáltam, hogy mennyire szeretik egymást a csirkével. El kell áruljam, hogy számomra örök barátság született közöttük és köztem.

Hozzávalók

A csirkéhez

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!