r
Nosalty Logó

Csokis-pisztáciás macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pöti
Csokis-pisztáciás macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 3865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 381 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 967 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1698.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.7 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 3865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához először is mérjük ki pontosan a hozzávalókat. (A tojásfehérjénél is!) Majd a mandulalisztet és porcukrot szitáljuk át, és az 50 g tojásfehérjét (felverés nélkül) fakanállal vagy kézzel keverjük hozzá. Puha, linzertésztát fogunk kapni, amelyet ha elkészült, a felhasználásig folpack-ba csomagoljuk, hogy ne száradjon ki.
  2. Következő lépésként a 40 g vizet és a 120 g cukrot elkezdjük melegíteni, azaz cukorszirupot készítünk. Míg ez elkészül, elkezdjük felverni a másik 50 g tojásfehérjét. Mikor félig felverődött, hozzákeverjük a 35 g cukrot. Kemény habot kell kapnunk. Ezalatt elkészül a cukorszirup, amelyet a tűzről levéve, vékony sugárban hozzákeverünk a habhoz. Ha ez megvan, 2-3 csepp piros ételfestéket is keverjünk hozzá. Addig verjük, amíg a tál szobahőmérsékletű nem lesz.
  3. A hab negyedét keverőlapáttal keverjük a félrerakott linzer állagú tésztához, majd a hab többi részét is óvatosan keverjük hozzá. Nem túl folyós, de nem is túl kemény állagot kell kapnunk. Ha esetleg kemény lenne, keverjük még egy kicsit.
  4. A kész tésztát töltsük át habzsákba, és nyomjunk 4 cm átmérőjű köröket sütőpapírra. Ha végeztünk 2-3-szor üssük az asztalhoz a tepsit, így a tésztában lévő légbuborékok eltűnnek. Ezután szárítsuk 40-50 percet, ameddig érintésre száraz nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy állandó hőmérséklet legyen a konyhába, ne legyen huzat.)
  5. Süssük 150 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 13 percig. Ha elkészültek, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szedjük le a papírról óvatosan.

Krém

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, majd a vajat, és végül hozzákeverjük a tejszínt. Simára keverjük, majd kihűtjük. Akkor jó, hogyha kenhetőre dermedt. Nyugodtan rakjuk hűtőbe vagy fagyasztóba. Ha nagyon megdermedne, akkor visszarakhatjuk kis időre vízgőz fölé.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt a tészta és a krém, összeállíthatjuk a macaronokat. A krémet töltsük habzsákba, és nyomjunk az alsó kalap közepére belőle, majd helyezzük rá a másik kalapot. Ezt addig folytassuk, míg az összes kalap elfogy, majd durvára darabolt pisztáciába forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3168
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első macaron-próbálkozásomat ezen recept alapján készítettem. Édes kis finomságok  kerültek asztalra a család nagy örömére. Remélem, mindenkinek sikerélményben lesz része ezen recept elkészítése után.   20 db, 4 cm átmérőjű összetöltött macaron készül ebből az adagból.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek