r
Nosalty Logó

Csirkeraguleves grízgombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Csirkeraguleves grízgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leveshez

Grízgombóchoz

Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leveshez

Grízgombóchoz

Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leveshez

Grízgombóchoz

Összesen 25 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3523 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    780 micro
Összesen 329 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1945 mg
  • Nátrium
    2657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    4110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    807 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14092 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3119 micro
Összesen 1317 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 25 kcal

Hozzávalók

Leveshez

Grízgombóchoz

Elkészítés

Leveshez

  1. Leves: a csirkemellet megtisztítjuk a hártyáktól, megmossuk, és 5 literes fazékban feltesszük főni. A jó húsleves lényege, hogy a húst feltesszük a vízben főni, amikor felforrt, már csak lassú tűzön, fedő nélkül főzzük tovább, nem öntünk utána vizet, és folyamatosan leszedjük róla a habot. Ha felforrt, beletesszük a megmosott, nagy darabokra vágott sárgarépát és fehérrépát, sót, borsot, a felaprított zellerlevet, és körülbelül 15 perc után a felkockázott karalábét is. A karfiolt és burgonyát a legvégén tesszük bele a felaprított petrezselyemzölddel, és csupán 8-10 percet főzzük.
  2. Grízgombóc: szétválasztjuk a tojást, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a sóval, szerecsendióval, majd apránként hozzáadjuk a búzadarát, legvégén a felvert tojásfehérjét. Pár percig állni hagyjuk, majd kézzel kis gombócokat formázunk belőle és a levesbe tesszük, 3-4 percig fedő alatt lassú tűzön főzzük, majd elzárjuk a tüzet, és hagyjuk a gombócokat duzzadni
  3. Tálalása: frissen vágott petrezselyemzölddel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7942
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkeraguleves grízgombóccal
Pancsika 101 recept

Levesrajongók lévén minden héten legalább egyszer egy hasonló leves kerül az asztalunkra. Télen-nyáron gyorsan elkészíthető, és laktató.

Hozzávalók

Leveshez

Grízgombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!