r
Nosalty Logó

Csirkegulyás

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csirkegulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gulyáshoz

A nokedlihez

Összesen 824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gulyáshoz

A nokedlihez

Összesen 3299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A gulyáshoz

A nokedlihez

Összesen 106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1271.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    780 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2505 micro
  • β-karotin
    6624 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5086.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1833.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3120 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    911 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    10021 micro
  • β-karotin
    26494 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    3919 micro
Összesen 3299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    318 micro
  • β-karotin
    840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    82 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

A gulyáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A gulyáshoz

  1. A hagymát nagyon apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  2. A csirkét feldaraboljuk és a kész hagymán pár percig pirítjuk.
  3. Rászórjuk a pirospaprikát. Sózzuk, őrölt borssal, kevés vegetával és őrölt köménnyel fűszerezzük.
  4. Vízzel felöntjük. Beledobunk 1 paradicsomot és 1 paprikát egészben. Az apróra vágott zellergumót hozzáadjuk és kb. fél órát főzzük.
  5. A zöldségeket hasábra vágjuk és a levesbe tesszük. A burgonyát kisebb kockára vágjuk és csak akkor adjuk hozzá, ha a hús megpuhult.
  6. Amikor a burgonya is megfőtt, a tojásból, a lisztből és egy kevés sóból nokedlitésztát keverünk és beleszaggatjuk a levesbe.
  7. Legvégén kerül bele az apróra vágott petrezselyem. Ezzel már nem főzzük tovább.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 239
  • Össznézettség: 182222
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most egy könnyű levesre vágyott a család, így nem marhahúsból készült a gulyásleves. Érdemes kipróbálni szárnyasból is.

Hozzávalók

A gulyáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!