Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Castagnaccio-a toszkán gesztenyeliszt torta recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Nátrium
Foszfor
Szelén

TOP Vitaminok

E K A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.9 g

zsír

Összesen:
17.5 g
Telített zsírsav:
3 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
21 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
91 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
29 mg
Kálium:
103 mg
Nátrium:
487 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
6 µg
Foszfor:
119 mg

szénhidrát

Összesen:
58.2 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
38.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
5 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
11 µg
A vitamin (RAE):
50 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
65.6 g

zsír

Összesen:
104.8 g
Telített zsírsav:
27 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
27 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
29 g
Koleszterin:
128 mg

ásványi anyagok

Összesen:
5 g
Kalcium:
553 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
170 mg
Kálium:
618 mg
Nátrium:
2927 mg
Cink:
7 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
37 µg
Foszfor:
715 mg

szénhidrát

Összesen:
349.2 g
Összes cukor:
13 g
Élelmi rost :
3 g

víz

Összesen:
231.2 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
7 mg
K vitamin:
31 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
69 µg
A vitamin (RAE):
300 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.3 g

zsír

Összesen:
11.7 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
14 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
62 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Kálium:
69 mg
Nátrium:
326 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg
Foszfor:
80 mg

szénhidrát

Összesen:
39 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
25.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
3 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
8 µg
A vitamin (RAE):
34 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-08-25 23:04

Visszajaró vendég lesz nálunk ez a torta... Nagyon finom lett, köszönöm a receptet!
Több vizet tettem bele én is, de a leírasban nagyon hasznosnak találtam, hogy említetted " tejszín állagú" kell legyen. Sokszor a frissen őrölt liszt több nedvességet szív fel.

fukung
fukung Sun, 2012-11-11 16:34

szia,
nagyon megtetszett a recepted, el is készítettem, de egy-két ponton elbizonytalanodtam...pl. nekem a 0,5 dl víz rettentő kevésnek bizonyult, pedig fele annyi lisztből készítettem a sütit...aztán sütés után, ami elég sok idő volt, még mindig nem akart sülni a tészta belseje...olyan gesztenye pűré állagú maradt belül..ez normális? :)
előre is köszi
üdv.

RozmaringandCsokoládé
Rozmaring&Csokoládé / RozmaringandCsokoládé Sun, 2012-11-11 17:05

Szia Fukung,
Először is, köszönöm, hogy megtetszett a recept és elkészítetted!
A 0,5 dl víz azért nem kevés, mert ha beleöntöd a lisztbe és még az olajat is hozzá adod, akkor olyan híg nokedli jellegűnek kell lennie. De természetesen, ha neked kicsivel több vizet vesz fel, az nem probléma, de egészen biztos, hogy pl. 1 dl víz már sok lesz bele.
Sütés. Maga a sütemény állaga olyan "gumis" lesz, tehát nem a nálunk megszokott száraz, mint pl. a piskótatészta. A gesztenyepüré állag tehát szerintem normális, remélem, egyféle gesztenyepürére gondolunk. De szerintem úgy jó, mert ahogy említettem is fent, olyan "gumis" állagú, én inkább így mondanám. Ugyanis, ezt a sütit el kell harapni, nem omlik a szájában az embernek.
Remélem, tudtam segíteni!

fukung
fukung Mon, 2012-11-12 12:13

Szia,
nagyon köszönöm, hogy válaszoltál:) még csak most kezdem a gm lisztekkel való ismerkedést, ezért minden infó számít!!:)
Én jóval több vizet adtam hozzá, többet mint 1 dl-t, az biztos, mert nagyon messze állt a nokedli jellegtől..:((( így talán értem, miért nem lett jó a sütim..ugyanis nem volt sem gumis, sem harapható...az enyém omlott, illetve porzott, mint a g.pűré, amikor reszelni kezdjük kiolvasztás után..tudod..na sebaj, majd legközelebb!! :)
köszi még egyszer!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-05-08 20:38

Remélem, hogy sok csodás finomságos recepttel lepsz meg itt minket.
Részemről várom:-))
Jó utat, jó időt és nagyon jó és minél több tanulást kívánok! :-)))
Éva-Anyóca

439
gesztenyeliszt 50 dkg
1 tk
víz 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
fenyőmag 4 dkg
rozmaring 2 teáskanál
ricotta 25 dkg
cukor 1 ek
dió 1 marék
napraforgó olaj 1 teáskanál