r
Nosalty Logó

Almás-vaníliás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Almás-vaníliás rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 334 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1278 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 1992 kcal
  • 1% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a citrom levét, a héját,és afahéjat.
  3. Sűrűn kevergetve, közepes lángon elkezdjük főzni.
  4. Amikor egy kis levet enged,a tejben csomómentesre felkeverjük a pudingport és lassan az almához adjuk. Végül belekeverjük a cukrot is. Forralásig főzzük, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik a pudingtól.
  5. 1 réteslapot kiterítünk egy nedves konyharuhára, bekenjük egy kis olajjal, errerátesszük a 2. lapot, ezt is olajozzuk és jöhet a 3. lap is olajozva. Erre szórunk egy kis zsemlemorzsát, majd középre rákanalazunk egy nagy adag almás masszát, és elegyengetjük úgy, hogy a lap széléhez ne érjen.
  6. A konyharuha segítségével először a két végét behajtjuk kb. 2-2 cm-re, majd az oldaláról elkezdjük föltekerni. Vigyázzunk, nehogy túl szorosan tekerjük, mert akkor sütés közben kireped.
  7. Addig folytatjuk a rudak készítését, amíg van a réteslapunkból. (Nekem ez a töltelék mennyiség 3 rúd réteshez volt elég.)Átemeljük a rudakat egy kivajazott tepsibe, ésa tetejüket megkenjük egy kis tejföllel.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük (akkor jó, ha aranybarna a teteje).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 510
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 176
  • Össznézettség: 120033
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.

Ajánló

Vaníliaszósszal érdemes még megkoronázni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg almát kaptunk a szabolcsi rokonoktól... ez volt a leggyorsabb módja, hogy valami finom édességet készítsek belőle. A töltelék főzése közben olyan isteni illat lett a konyhában, hogy már emiatt megérte, na persze az íze is hozza ezt az élményt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek