r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldborsókrémleves parmezán ropogóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5126 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6597.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    3534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10253 micro
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    685 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felmelegítjük, és az apróra vágott hagymát megpároljuk benne. Majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsót és bazsalikomot, s néhány perc alatt összepároljuk.
  2. Felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, hozzáadunk 1 késhegynyi szerecsendiót, és kb. 10 percig főzzük.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a ropogóst. Egy kevés olajat megmelegítünk, a reszelt parmezánt összekeverjük az 1 késhegynyi őrölt szerecsendióval (vagy lehet többel is ), s tetszőleges formájú, kb. fél cm magas halmokat rakunk az olajba. Megvárjuk, amíg a parmezán kicsit összeolvad, majd óvatosan egy lapáttal kihúzzuk az olajból, és hagyjuk kihűlni.
  4. Mire elkészülünk a ropogóssal, kb. a levest is lehet folytatni. Kézi botmixerrel összeturmixoljuk, és apró lyukú szitán átpaszírozzuk.
  5. Visszatesszük kis tűzre, s hozzáadjuk a tejszínt. Épp, hogy elkezdjen forrni a leves, megkóstoljuk, ha kell még bele valami, teszünk bele, majd elzárjuk alatta a tüzet, és parmezán ropogóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10525
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Ismét színt viszünk a hétvégébe. Ezúttal a zöldet. Üde zöldet. A tavasz színét, amikor éledni kezd a természet. Ez a leves kiváló főétkezéshez, de én este, olvasás közben is nagyon szeretem. Kellemes illat, kiváló íz, emlékek sokasága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!