r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves Brofi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szega
Tyúkhúsleves Brofi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    656 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    3031 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 230 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5866.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    3936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3122 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1953 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    7528 micro
  • β-karotin
    18186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1377 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk meg, és a hagyma, fokhagyma kivételével tegyük őket vízbe. A karalábét, zellert közepes cikkekre vágjuk, a répákat félbe, ha nagyon hosszúak. A paradicsomot csak megmossuk.
  2. Vegyünk elő egy nagy lábost, amibe kényelmesen elférnek a csirkék. A húst mosás után tegyük fel annyi vízbe főni, hogy kb még egy 10 centire ellepje. Ha már kezd felforrni, akkor szedjük le a habot, ha már nincs sok hab, akkor dobjuk bele az összes zöldségünket, ami van ("bezöldségeljük" a levest).
  3. Várjuk meg, míg újra felforr, utána azonnal vegyük vissza a lángot (majdnem a legalacsonyabbra). Tegyük bele a két kockát, az egész borsot, és mehet bele először kb 1 evőkanál só, ha nem elég sós, akkor később utána sózunk. Gyöngyözve főzzük (lásd story) kb 1 órát a zöldségelés után. Kóstolgassuk, nézegessük, hogy jól fő. Egy répa keménységét ellenőrizve tudjuk, hogy már jó-e a leves.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3468
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húú, hát erről nehéz írni, mert tyúkhúsleves kérdésben, ahány ház, annyi szokás. Azért írom inkább tyúkhúslevesnek, mint csirkeaprólék vagy simán csirkehúslevesnek, mert lényegében ebben (egy extra farhát kivételével) ugyanazok vannak. Véleményem szerint egy igazán jó tyúkhúsleves akkor jó (azon túl, hogy jó az alapanyag), hogy jó tömény, ezért ne féljünk sok zöldséget és húst beletenni. Egy tyúkhúsleves elkészítése könnyű, de egy igazán jó tyúkhúslevest megcsinálni nagyon nehéz. Őszintén szólva, ezt nem lehet egy receptben leírni, mert az ételnek lelke van, és ide is kell ez, még én sem tudom azt a tyúkhúslevest visszaadni, amit pl. anyukám tud csinálni, pedig az alapanyagok ugyanazok. Húsleveskockát ne sajnáljuk, mert nem lesz tőle "kocka" íze, de sokat segít a dolgon, megéri. Én pl azért teszek bele paradicsomot, mert a levesfőzés végén azt szétnyomva megbolondítja a levest. A sózás a legnehezebb, mert véleményem szerint a tyúkhús leves akkor jó, ha kicsit sós, de nem tolakodó. A legfontosabb része a jó tyúkhúslevesnek mégis a főzése, és ez a legnehezebb, ugyanis lassú lángon, gyöngyözve kell főzni, amit beállítani nem könnyű. Erre van egy módszer, az úgynevezett fakanál módszer: Tegyünk egy vastag nyelű fakanalat a peremtől kb. 5 centire, és úgy tegyük rá a fedőt. Ezzel könnyebb beállítani, hogy gyöngyözve forrjon. Profibbak fakanál nélkül is csinálhatják. Szóval íme az én tyúkhúslevesem :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!