r
Nosalty Logó

Tejszínes - barackos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B.Brigitta
Tejszínes - barackos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 7148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 893 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.5 g

Zsír

  • Összesen
    439.8 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8803.5 g
  • Cink
    788 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    2006 mg
  • Vas
    612 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    3235 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    31 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.2 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1068.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    76 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    362 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3729 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2285 micro
  • β-crypt
    168 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 7148 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverőtálba tesszük a tojásokat, és hozzáöntjük a cukrot. Magas fokozaton, mixerrel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Lassú fokozatra kapcsoljuk a mixert, majd beleöntjük a tejet. Mikor már jól összekeveredtek a hozzávalók, tesszük bele a nagyon puha vajat, és a maximum fokozaton keverjük kb. 5 percig.
  2. Kerek tortaformába öntjük, és megsütjük előmelegített sütőben. Tovább kell sütni, mint a szokásos piskótákat
  3. Mikor megsült, 5 percre hagyni kell hűlni a formában, ezután borítjuk ki belőle.
  4. A krémhez a túrót a porcukorral,joghurttal,citromhéjjal,vaníliával ,zselatinfixxel összekeverjük ,majd a kemény habbá felvert 4 dl tejszínt óvatosan a krémhez keverjük. A kihűlt tésztánkat 2 felé vágjuk és az egyik lapot a tortaforma aljába helyezzük,majd a túrós krémet a forma pereméig töltjük és rárakjuk a másik tészta lapot.Hűtőben 2 órán át pihentetjük. A kész tortát kivesszük a tortaformából és a felvert zselatinfixes tejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 32393
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
B.Brigitta 24 recept

Megrendelésre készült, ez volt az első túrós tortám.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!