r
Nosalty Logó

Székelykáposzta 4.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KisnéTimi
Székelykáposzta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Összesen 3412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2014.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    393.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 569 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.8 g

Zsír

  • Összesen
    230.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12086.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    2634 mg
  • Nátrium
    7984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.5 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2363.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    600 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    1217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Elkészítés

A párolt káposztához

  1. A fehér káposztát legyaluljuk és lesózzuk.
  2. Egy nagy lábasban felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a káposztát, kevés vizet is öntünk alá, majd fedő alatt lassú tűzön pároljuk kb. 80 percig.
  3. Ezalatt néhányszor megkeverjük, nehogy leégjen. Amikor már puha, ecettel savanyítjuk.
  4. Amíg a káposzta párolódik, addig hagyományosan elkészítjük a sertéspörköltet:
  5. A combot összevágjuk.
  6. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük, félrehúzzuk a tűzről és fűszerezzük a borssal, pirospaprikával, ételízesítővel, húsleveskockával és a paprikakrémekkel.
  7. Beletesszük a húst és felöntjük vízzel és főzzük.
  8. Kb. 20 perc után törjük bele a fokhagymát és főzzük puhára a húst.
  9. Amikor kész a párolt káposzta és a pörkölt, egyszerűen keverjük össze őket.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 101925
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 09.

Ajánló

Tejföllel és friss kenyérrel kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta 4.
KisnéTimi 35 recept

A székelykáposztát így szoktam elkészíteni: párolt káposzta és sertéspörkölt keveréke. Nem is tudnám másképp elképzelni. Nagyon finom.

Hozzávalók

A párolt káposztához

A pörkölthöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!