Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svájci sajtleves recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 402 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 1605 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 111 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmarti
szmarti / szmarti Sun, 2017-02-19 13:49

Elkészítettem, nagyon finom lett! Kicsit kapkodva főztem, és a sorrendet véletlenül megcseréltem, előbb öntöttem a lobogva forró húslevest a vajas rántásra, és rögtön ezután kevertem bele a reszelt sajtot. Semmi probléma nem volt a sajtolvadással. Azt hiszem, megmaradok ennél a sorrendnél. De köszönöm a receptet!

Barnie Blacksmith
Barnie Blacksmith Mon, 2015-08-03 13:29

szia. a sajtot nem mertem egybe beletenni az elejen, regebbi tapasztalat hogy ily modon osszecsapodik, inkabb a lassu tuzon gozolgo levesbe tettem bele aprankent, es jo lett, a tojassal is ugy csinaltam hogy a levesbol tettem a sargajahoz es szep lassan feloldottam aztan bele a levesbe, tovabba egy dl fozotejszint is tettem hozza, es nagyon jo lett. Amugy ebben a verzioban meg nem probaltam sajtlevest, marmint tojassal es el kell mondjam nagyon fincsi lett, koszi

Picantéria
Picantéria / Picantéria Sun, 2013-09-22 08:17

Köszönöm a receptet, tegnap el is készítettem a levest. A vajba szórt liszttel volt némi problémám. Amint az olvadt vajba kevertem, gombócokká állt össze amihez a pirítást követően még a sajt egy része is hozzá ragadt. Ezzel kapcsolatban kérek kis segítséget, hogy legközelebb még jobban sikerüljön. Egyébként pedig finom volt és a család is szerette.

Barnie Blacksmith
Barnie Blacksmith Mon, 2015-08-03 13:32

szia. a kulcs az hogy seemmi baj, eloszor olvaszd fel a vajat majd utana add hozza a lisztet, es nem baj ha osszegombocosodik, csak piritsad lassu kozepes tuzon, amikor meg jo lett, vedd felre a tuzrol (en szemelyszerint a sajtot csak a kovetkezo lepes utan adtam hozza) es egyszerre keves levet adj hozza es keverd mig csomomentes lesz, majd megint egy kis vizet, es egy ido utan mar egyre tobbet vesz fel, folyamatos kevergetes mellett... igy nem lesz csomos.... pont mint a palacsintatesztat ugy kell elkepzelni ezt a folyamatot. amikor mindez megvan, vissza tuzre, kicsit melegiteni, amikor mar gozolog aprankent adni hozza a sajtot folyamatos kevergetes mellett hogy olvadjon szet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-02-28 01:38

Nagyon jó a leves, én durvára darált színes borssal próbáltam és a tálalásnál menta levéllel díszítettem. Nagyon finom lett és szép is!

402
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
ementáli sajt 10 dkg
szárnyas alaplé 1 l
tojássárgája 3 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
kenyér 3 szelet