r
Nosalty Logó

Spenótrétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sanila
Spenótrétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1908.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11053 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23456 micro
Összesen 893 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    251.7 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7632.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    2735 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    722 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1109.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4484 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    4701 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1716 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44213 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    93824 micro
Összesen 3579 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1857 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3940 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot megmossuk, felaprítjuk, majd megdinszteljük egy kis ételízesítős vízben. Ha megpároltuk, leszűrjük róla a vizet, egy tálba tesszük, kihűtjük.
  2. Amíg hűl a spenót, addig felvágunk apróra 1 csokor újhagymát, majd megdinszteljük fél dl olívaolajon.
  3. Ha kész, hozzáadjuk a spenóthoz a sajtokat, petrezselyemzöldet, dinsztelt hagymát, kaprot, majd a 4 db felvert tojást.
  4. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval (1 egész diónak a negyed részét szoktam belekaparni).
  5. Egy közepes méretű tepsi aljára sütőpapírt teszünk, majd ráfektetjük a lapot. (A sparos leveles tészta vastag, nem olyan, mint a rétestészta, azt úgy ahogy van a tepsi aljára teszem.) Ha réteslapot használunk, 5 lapot alulra fektetünk, közte megkenjük olívaolajjal. Ráborítjuk a tölteléket, majd lefedjük tésztával, és mehet a sütőbe.
  6. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4229
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Ajánló

Előételként, főételként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görögországban rengeteget ettünk ilyen rétest, a nagy kedvencünk lett. Több receptet megnéztem, mire sikerült megtalálni és kikísérletezni ezt, amelynek az íze olyan, mint a görögöké...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!